Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

A tengeri fűtőanyag elégetése után feltétlenül biztosítani kell, hogy a hulladék vizek és az iszap kezelése az előírásoknak megfelelően történjen.

Az SGS segítségével megbizonyosodhat arról, hogy a hulladék szennyvíz és az iszap eltávolítását a jármű bérlői megfelelően végezték-e, és helyesen történt-e az ártalmatlanítás vagy az újrahasznosítás.

A szennyvíz és az iszap olyan olajtartalmú kilépő termékek, amelyek a szállítmánnyal kapcsolatos műveletekből és az olaj tisztításához használt folyamatokból adódnak. Ezek az anyagok azonban lehetnek a fűtőolaj szállítására használt tartály tisztítása során keletkezett folyadékok kombinációi, valamint kenőolajok és kenőzsírok keveréke. Annak biztosítása, hogy ezek a hulladékanyagok megfelelően eltávolításra kerüljenek a tartályokból, fontos tényező a tengeri flották tulajdonosai, menedzserei és környezetvédő és hasonló szakemberei számára.

Tulajdonságai alapján különbséget kell tenni a szlopok és az iszap ártalmatlanításának módja és ezen anyagok potenciális újrahasznosításához használt módszer között. A szennyvízek meglehetősen nagy mennyiségben tartalmaznak újrahasznosítható olajat, és mint ilyeneket, gyakran szivattyúzzák a partra vízmentesítés és visszanyerés céljából. Az iszapban sokkal kevesebb a visszanyerhető olajtartalom. Ezt rendszerint iszapszivattyúk segítségével a partra szivattyúzzák, engedéllyel rendelkező ártalmatlanító üzembe szállítják.

Az SGS figyelemmel kísérheti a szlopok és az iszap eltávolítását a tartályokból, és ellenőrizheti, hogy a folyamat minden része a lehető leggazdaságosabb módon került-e végrehajtásra, hamisítás nélkül és a használható olaj maximális visszanyerésével.

Tudjon meg többet arról, hogy hogyan segít az SGS a hulladék szennyvíz és hulladékiszap kezelésével.