Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

A járműkatalizátorok gyártása során a PGM-bevonatok (a platina-csoportba tartozó fémek) felvitelekor bekövetkező kismértékű, ellenőrizetlen eltérések negatívan befolyásolhatják a katalizátorok teljesítményét és jelentős hatással vannak a pénzügyi szerződésekre.

Az SGS nemzetközileg vezető szerepet tölt be a jármű katalizátorok vizsgálata és a katalizátor-bevonatok tulajdonságainak meghatározása terén. Kívülállóként pontos szolgáltatásokat biztosítunk a járműkatalizátor-iparágban tevékenykedő katalizátorgyártók, vásárlók, eladók és a kutatók számára.

Az SGS szakértői tudatában vannak annak, hogy milyen fontos szerepet játszik a PGM a katalizátor alkatrészeinek gyártásában, továbbá, hogy milyen fontos a bevonat minősége. Vegyészeink és ásványtani szakembereink a tüzi próba mószerével és pásztázó elektron mikroszkóp segítségével határozzák meg a minőséget és mennyiségileg kimutatják, hogy a PGM és a PGM bevonatok felvitelének részletes adatai megfelelőek-e.

Járműipari cégek

Az SGS kívülálló cégként vállalja járműipari katalizátorok anyagának elemzését és az elvégzett munka minőségének értékelését járműipari gyártók számára. Gondoskodunk arról, hogy a katalizátor-hordozóban használt platina, palládium és ródium megfeleljen az önök minőségellenőrzéssel szemben támasztott rendkívül magas igényeinek.

A fémelemzés önmagában még nem biztosítja, hogy a katalizátor a specifikációk szerint működjön. Az SGS számos olyan optikai és elektornikai képalkotó eszközt fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy pontos képet alkothassunk a végleges alkatrész teljesítményéről. Ezek az eszközök a bevonat olyan kulcsfontosságú paramétereit mérik, mint a cellafal-vastagság, a bevonat száma és a bevonat vastagság. Különösen nagy figyelmet fordítunk a bevonati hibákra, pl. a bevonat vastagság eltéréseire, a pórusokra/üregekre, a repedésekre és a rétegleválásokra.

Az SGS ezen kívül vállalja minőségellenőrzési auditok végrehajtását az önök által aktuálisan használt alkatrészeken, vállalja továbbá az aktuálisan a piacon kapható katalizátorok értékelését, hogy értékelhessük a piacon kapható különböző minőségű termékeket. 

Jármű katalizátor-gyártó vállalatok

Az SGS támogatja a katalizátor gyártókat a PGM-tartalom meghatározásával, továbbá olyan fém-visszanyerési folyamatábrák kidolgozásával, amelyek igazolják az analítikai eredményeket, elősegítik technológiai auditok lefolytatását és ellenőrző elemzési szolgáltatásokat biztosítanak.

Ön bízhat a laboratóriumokban lefolytatott elemzési vizsgálatok eredményeiben és a SEM képalkotási módszerben, amelyekkel igazolni lehet az önök szerződéses partnerei által szállított anyagok minőségét és a bevonat készítési eljárások hatékonyságát. Ezen kívül szakértői csoportunk igazolja laboratóriumainkban az önök által forgalmazott katalizátorok minőségét és teljesítményét.

Jármű katalizátor kutatási és fejlesztési csoportok

Az SGS bizalmasan kezelt és megbízható, specializált anyagvizsgálati támogatást biztosít az új járműkatalizátorok kifejlesztésével és technológiájával foglalkozó kutatócsoportoknak. Megfelelő felszereléssel és szakértelemmel komplett működés- és minőségértékelések lefolytatásához.

Járműkatalizátorok újrahasznosítása

Az SGS a világon vezető szerepet tölt be a PGM-kilúgozási technológiák terén. A legkorszerűbb kilúgozási technológiákat biztosítjuk (beleértve a PLATSOL eljárást is), hogy támogassuk a járműipari újrahasznosító cégeket a PGM használt katalizátorokba való költséghatékony visszanyerésében.

Jűrműkatalizátor-vizsgálati szolgáltatások

Az SGS vezető szerepet játszik a járműipari katalizátorok vizsgálatában. Amennyiben ön érdekelt a jármű katalizátor-iparágban, akkor számíthat ránk, mert mi, kívülálló cégként vállaljuk értékelések, továbbá analítikai és képalkotó szolgáltatások végrehajtását.