Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS-nél egész járműveket és alkatrészeket vizsgálunk, hogy biztosítsuk az elhasznált járművekre (ELV) vonatkozó nemzetközi irányelvek betartását. Ezek közé tartozik az Európai Unió 2000/53/EC és a Kínában, Japánban és Koreában vonatkozó irányelvek.

Az irányelvek arra ösztönzik a járművek és alkatrészek gyártóit, hogy az újrahasználatot és újrahasznosítást szem előtt tartva tervezzék termékeik. Továbbá a jogszabályok korlátozzák bizonyos anyagok használatát, köztük ólom, higany, kadmium, króm (IV), és - bizonyos esetekben - brómtartalmú égésgátlók mint például polibrominált difenil éter (PBDE) és polibrominált bifenil (PBB).

A legújabb technológiákat használva hajtunk végre olyan vizsgálatokat a hasznos élettartam végén, amelyek annyira érzékenyek, hogy még nagyon kis mennyiségben is észlelik ezeket az anyagokat. Nemzetközi hálózatunknak és szabványosított vizsgálati eljárásainknak köszönhetően bárhol és a termelés bármely szakaszában el tudjuk végezni ezeket az eljárásokat.

Emellett kémiai vizsgálatok és megfelelőséggel kapcsolatos tanácsadást nyújtunk. Például vizsgálatokat hajthatunk végre az autóiparban felhasználható anyagok listájával (Global Automobile Declarable Substances List, GADSL) összhangban, így folyamatai számára további biztonságot nyújtunk. Emellett segítünk kezelni a különös aggodalomra okot adó (SVHC) anyagokat az Európai Unió vegyi anyagok regisztrációjára, értékelésére, engedélyezésére és korlátozására (REACH) vonatkozó irányelvvel összhangban.

Szakértőink adatkezelési megoldásokat és tanácsadást nyújtanak a Nemzetközi Anyagnyilvántartási Rendszerrel (IMDS) és a Kínai Járműipari Anyagnyilvántartási Rendszerrel (CAMDS) kapcsolatban. Létesítményeink rendelkezésére állnak, hogy az Ön nevében az adatbázisokat elküldjük és naprakészek legyünk a szabályozási változásokkal kapcsolatban. Ez időt takarít meg Önnek és gondoskodik a folyamatos megfelelőségről.

Lépjen kapcsolatba az SGS-sel és tudja meg, hogy ELV szolgáltatásaink miként segítik Önt a homologizáció terén és csökkentik folyamatai és termékei környezeti hatásait.