Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Ismerje meg az FSSC 22000 tanúsítás rendszerét és annak követelményeit az SGS FSSC 22000 v5 alapozó tanfolyamának segítségével.

Az Élelmiszer-biztonsági Rendszer tanúsítás (FSSC) 22000 v5 teljes körű megközelítéssel szolgál az élelmiszer-biztonsági auditáláshoz és tanúsításhoz, ami lehetőséget nyújt olyan egyéb irányítási rendszerekkel való együttműködésre, mint például a minőségirányítási rendszerek.

Az SGS képzési szervezete az FSSC által jóváhagyott FSSC 22000 alapozó tanfolyamával rendelkezik. A tréning során a tanúsítási rendszer legmodernebb ismereteihez juthat hozzá és megismerheti a további követelményeket.

A tanfolyam követelményei

A tanfolyam segítségével képes lesz:

  • Megérteni az Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerekre (FSMS) vonatkozó FSSC 22000 globális tanúsítási rendszert
  • Megismerni az FSSC 22000 tanúsítási rendszer történetét
  • Megismerni az FSSC 4.1. verziójáról az 5. verzióra történő frissítésével kapcsolatos változásokat.
  • Meghatározni és áttekinteni az élelmiszercsalás mérséklésének és az élelmiszer-védelemnek a követelményeit

A képzés sikeres teljesítéséhez a résztvevőknek megfelelő teljesítményt kell nyújtaniuk ezeken a területeken.

A tanfolyam elvégzésének igazolása

Azok a résztvevők, akik részt vettek a teljes kurzuson, részvételi igazolást kapnak.

Azoknak a résztvevőknek, akik a tanfolyam eLearning változatát választják, a teljes tanfolyamot teljesíteniük kell, és legalább 60%-os eredményt kell elérnie a végső értékelésen. Sikeres teljesítés esetén a résztvevők a teljesítést igazoló oklevelet tölthetnek le rendszerünkből.

Előzetes tudás

A tanfolyamot tapasztalt élelmiszer-biztonsági szakemberek részére tervezték, akik ismerik az irányítási rendszereknek az élelmiszer-biztonságra vonatkozó megközelítését. Annak érdekében, hogy a tanfolyam elvégzése a lehető leghasznosabb legyen, a tanfolyamon való részvétel előtt fontos lehet megismerni az alábbi élelmiszer-biztonsági irányítási alapelveket és koncepciókat:

  • Élelmiszer-ipari ágazaton belüli irányítási rendszer bevezetése és működtetése. Ebbe beletartoznak olyan privát rendszerek, mint az FSSC 22000, a BRC és/vagy egyéb rendszerek, amelyek irányítási rendszer összetevőkkel rendelkeznek
  • Előfeltétel-programok az ISO/TS 22002-1-ben részletezettek alapján
  • Az élelmiszerlánc függvényében a helyes mezőgazdasági (HMGy), állatorvosi (GVP), gyártási (GMP), higiéniai (GHP), termelési (GPP), nagykereskedelmi (GDP) és/vagy kereskedelmi (GTP) gyakorlatok ismerete, a fókuszálni kívánt területektől függően
  • A HACCP alapelveinek ismerete a Codex Alimentárius Bizottság meghatározása alapján

A tanfolyam tartalma

A tanfolyam az alábbi témákat tárgyalja:

  • Bevezetés az FSSC 22000 v5 szabványba
  • Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek
  • Élelmiszer-védelem és az élelmiszeripar területét érintő csalások mérséklése
  • Az FSSC 22000 v5-ben történt módosítások összefoglalása

A tanfolyam adatai

A tanfolyam időtartama: 1 nap vagy 45 perc (áttekintés)
Teljesítési mód: személyes konzultáció vagy eLearning
Akkreditáció: FSSC 22000

Az FSSC 22000 v5 szabványnak megfelelő alapozó képzés a világ vezető vállalati képző szervezetétől

Piacvezetőként a professzionális képzés területén páratlan tapasztalatot és a legmodernebb gyakorlatban járatos, képzett szakemberek egész világra kiterjedő hálózatát kínáljuk. Az SGS Academy világszerte több mint 45 országban van jelen és több mint 200 000 szakembert képez évente.

Amennyiben többet szeretne megtudni az FSSC 22000 v5 képzésről vagy szeretné lefoglalni helyét a képzésen, lépjen velünk kapcsolatba.