Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Szerezze meg az ISO 50001:2018 szabványon alapuló energiairányítási rendszerek belső auditálásának végrehajtásához szükséges tudást és készségeket az SGS belső auditor képzésével.

Az ISO 50001:2018 meghatározza az energiairányítási rendszerek (EgIR) kialakításának, bevezetésének, működtetésének és fejlesztésének követelményeit. A tanfolyam résztvevői megszerezhetik azokat az ismereteket és készségeket, amelyek az alkalmazandó ISO 19011 és ISO 17021 szabványokkal összhangban az EgIR ISO 50001:2018 szabvány szerinti belső auditjának végrehajtásához szükségesek.

Miért érdemes az SGS ISO 50001:2018 belső auditor-képzését választania?

A tanfolyam segítségével képes lesz:

 • Meghatározni az energiairányítási rendszer célját, valamint az energiairányítási rendszer teljesítménye fejlesztésének üzleti és környezetvédelmi előnyeit
 • Meghatározni az auditor szerepét az ISO 19011 és adott esetben az ISO 17021-1 szabvány alapján végrehajtott EgIR audit tervezése, végrehajtása, dokumentálása és utógondozása során.
 • Megtervezni, végrehajtani, dokumentálni és utógondozni az EgIR auditot úgy, hogy az az ISO 19011 szabvánnyal (és adott esetben az ISO/IEC 17021-1 szabvánnyal) összhangban megfeleljen az ISO 50001:2018 szabványnak

A tanfolyam elvégzésének igazolása

A tanfolyam egészén részt vevő hallgatók „Részvételi igazolást“ kapnak az SGS-től. Azoknak a résztvevőknek, akik a tanfolyam e-Learning változatát választják, a teljes tanfolyamot teljesíteniük kell, és legalább 80%-os eredményt kell elérniük a végső értékelésen. Sikeres teljesítés esetén a résztvevők „Belső auditori oklevelet“ tölthetnek le rendszerünkből.

Előzetes követelmények

A tanfolyam megkezdésének előfeltétele, hogy a jelentkezők megfelelő tudással rendelkezzenek a következőkről:

 • Az ISO 50001:2018 követelményeinek ismerete
 • A következő energiagazdálkodási alapelvek és fogalmak ismerete:
  • A tüzelőanyag elégetésének, a hőátadásnak és az energia áramlásának alapelvei
  • Az energiaszabályozások, iránymutatások és előírások releváns forrásai
  • A hatékonyság növelésére szolgáló jellemző módszerek és technológiák
  • Energiamérési egységek, források, költségek, díjak és ütemezés
  • Energiahasználat-adatelemző módszerek
  • Energiateljesítmény-mutatók, -monitoring, és teljesítménymérés
  • A szervezeti folyamatok és felszereltség hatása az energiahatékonyságra
  • Villamosenergia-felhasználás: motorok, meghajtók, világítás és számítógépek esetében
 • Az energiára vonatkozó jogszabályok ismerete, valamint annak tudása, hogy a jogi megfelelőség hogyan képezi részét az energiairányítási rendszernek

A tanfolyam adatai

A tanfolyam időtartama: 2 nap vagy 105 perc
Teljesítési mód: személyes konzultáció vagy e-Learning
Akkreditáció: SGS

A tanfolyam eLearning változata két elkülönülő modulból áll: ISO 50001:2018 Alapozó és ISO 50001:2018 Belső auditor. A tréning tapasztalt energia-szakértők számára készült, akik ismerik az energiateljesítmény javítását célzó irányítási rendszerek megközelítését.

ISO 50001:2018 belső auditor tanfolyam a világ vezető vállalati képző szervezetétől

Piacvezetőként a professzionális képzés területén páratlan tapasztalatot és a legmodernebb gyakorlatban járatos, képzett szakemberek egész világra kiterjedő hálózatát kínáljuk. Az SGS Academy világszerte több mint 45 országban van jelen és több mint 200 ezer szakembert képez évente.

Az ISO 50001:2018 belső auditor képzésről szóló további információkért lépjen velünk kapcsolatba még ma!