Az FSCPA állati takarmányok megelőző ellenőrzésére vonatkozó egyéni minősített képesítése (PCQI) az SGS-től – szerezzen PCQI tanúsítást.
Egy élelmiszerfeldolgozó létesítményben a PCQI döntő fontosságú az élelmiszer-biztonsági tervek irányításához és előkészítéséhez, a megelőző ellenőrzések validálásához és a további teendőkhöz. Speciális képzésünk sikeres elvégzésével egyéni képzettséget szerezhet az állati takarmányokra vonatkozó megelőző ellenőrzésekről.
Miért érdemes az FSPCA (Food Safety Preventive Controls Alliance - Élelmiszer-biztonsági Megelőző Ellenőrzések Szövetsége) állati takarmányok megelőző ellenőrzéseire vonatkozó egyéni minősített képesítést (PCQI) választani az SGS-től?
A tanfolyam az FSPCA által kidolgozott képzéseket tartalmaz és az FDA által elismert egységes tananyagot alkalmazza. A tanulók vitákon vesznek részt a képzésen, interaktív csoportos műhelygyakorlatokat, egyéni tanulási tevékenységet végeznek és tájékoztatókat tartanak a számukra. A tanfolyam sikeres elvégzésével Ön PCQI képesítést nyer az állati takarmányra vonatkozóan, valamint megkapja a hivatalos FSPCA PCQI tanúsítását, amelyet az Élelmiszeripari és Gyógyszeripari Szakemberek Egyesülete (Association of Food and Drug Officials, AFDO) bocsát ki. A tanfolyam azoknak szól, akik bizonyítani akarják, hogy megfelelnek az állati takarmányokra vonatkozó PCQI képzési követelményeknek. A tanfolyam azoknak szól, akik:- Élelmiszer-biztonsági terveket készítenek
- Megelőző ellenőrzéseket validálnak
- Nyilvántartásokat vizsgálnak felül
- Az élelmiszer-biztonsági terveket elemzik újra
- Egyéb tevékenységeket végeznek az élelmiszeriparban
A tanfolyam témái többek között:
- Szabályozás áttekintése; élelmiszer-biztonsági terv áttekintése
- Helyes gyártási gyakorlatok és az előfeltételekhez kapcsolódó egyéb programok (PRP)
- Biológiai élelmiszer-biztonsági veszélyek
- Kémiai, fizikai és gazdaságilag motivált élelmiszer-biztonsági veszélyek
- Az élelmiszer-biztonsági terv kidolgozását megelőző lépések
- Források az élelmiszer-biztonsági tervekhez
- Veszélyelemzések és megelőző ellenőrzések meghatározása
- Megelőző ellenőrzések lefolytatása
- Élelmiszer-egészségügyi megelőző ellenőrzések
- Beszállítói lánc megelőző ellenőrzései
- Hitelesítési és validálási eljárások
- Nyilvántartásokra vonatkozó eljárások
- Visszahívási terv; FSPCA szabályozás
Előfeltételek
Javasoljuk, hogy a tanfolyamot végző tanulók rendelkezzenek előzetes ismeretekkel a helyes gyártási gyakorlatokról (GMP), a HACCP-ről vagy legyen gyakorlatuk az állati takarmányok élelmiszer-biztonság kezelési rendszerek terén.
A tanfolyam adatai
- Időtartam: 3 nap
- Akkreditáció: FSPCA, AFDO
- Teljesítési mód: személyes konzultáció, szakértő által vezetett virtuális (online) képzés
Sikeres teljesítés esetén a tanulók hivatalos FSPCA PCQI tanúsítást kapnak, amelyet az Élelmiszeripari és Gyógyszeripari Szakemberek Egyesülete (Association os Food and Drug Officials, AFDO) bocsát ki.
Megbízható élelmiszer-biztonsági képzés vezető tanfolyam-szolgáltatótól
A professzionális élelmiszer-biztonsági képzések vezető vállalataként széles körű tudással rendelkezünk az FDA által elismert egységes tananyagról. Képzéseinket több éve tartjuk globális szinten, ezzel a tapasztalattal támogatjuk Önt a szakmai útján.
Állati takarmányokra vonatkozó PCQI képzéseinkről szóló további információkért lépjen kapcsolatba velünk még ma.