Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az FSCPA állati takarmányok megelőző ellenőrzésére vonatkozó egyéni minősített képesítése (PCQI) az SGS-től – szerezzen PCQI tanúsítást.

Egy élelmiszerfeldolgozó létesítményben a PCQI döntő fontosságú az élelmiszer-biztonsági tervek irányításához és előkészítéséhez, a megelőző ellenőrzések validálásához és a további teendőkhöz. Speciális képzésünk sikeres elvégzésével egyéni képzettséget szerezhet az állati takarmányokra vonatkozó megelőző ellenőrzésekről.

Miért érdemes az FSPCA (Food Safety Preventive Controls Alliance - Élelmiszer-biztonsági Megelőző Ellenőrzések Szövetsége) állati takarmányok megelőző ellenőrzéseire vonatkozó egyéni minősített képesítést (PCQI) választani az SGS-től?

A tanfolyam az FSPCA által kidolgozott képzéseket tartalmaz és az FDA által elismert egységes tananyagot alkalmazza. A tanulók vitákon vesznek részt a képzésen, interaktív csoportos műhelygyakorlatokat, egyéni tanulási tevékenységet végeznek és tájékoztatókat tartanak a számukra. A tanfolyam sikeres elvégzésével Ön PCQI képesítést nyer az állati takarmányra vonatkozóan, valamint megkapja a hivatalos FSPCA PCQI tanúsítását, amelyet az Élelmiszeripari és Gyógyszeripari Szakemberek Egyesülete (Association of Food and Drug Officials, AFDO) bocsát ki. A tanfolyam azoknak szól, akik bizonyítani akarják, hogy megfelelnek az állati takarmányokra vonatkozó PCQI képzési követelményeknek. A tanfolyam azoknak szól, akik:
  • Élelmiszer-biztonsági terveket készítenek
  • Megelőző ellenőrzéseket validálnak
  • Nyilvántartásokat vizsgálnak felül
  • Az élelmiszer-biztonsági terveket elemzik újra
  • Egyéb tevékenységeket végeznek az élelmiszeriparban

A tanfolyam témái többek között:

  • Szabályozás áttekintése; élelmiszer-biztonsági terv áttekintése
  • Helyes gyártási gyakorlatok és az előfeltételekhez kapcsolódó egyéb programok (PRP)
  • Biológiai élelmiszer-biztonsági veszélyek
  • Kémiai, fizikai és gazdaságilag motivált élelmiszer-biztonsági veszélyek
  • Az élelmiszer-biztonsági terv kidolgozását megelőző lépések
  • Források az élelmiszer-biztonsági tervekhez
  • Veszélyelemzések és megelőző ellenőrzések meghatározása
  • Megelőző ellenőrzések lefolytatása
  • Élelmiszer-egészségügyi megelőző ellenőrzések
  • Beszállítói lánc megelőző ellenőrzései
  • Hitelesítési és validálási eljárások
  • Nyilvántartásokra vonatkozó eljárások
  • Visszahívási terv; FSPCA szabályozás

Előfeltételek

Javasoljuk, hogy a tanfolyamot végző tanulók rendelkezzenek előzetes ismeretekkel a helyes gyártási gyakorlatokról (GMP), a HACCP-ről vagy legyen gyakorlatuk az állati takarmányok élelmiszer-biztonság kezelési rendszerek terén.

A tanfolyam adatai

  • Időtartam: 3 nap
  • Akkreditáció: FSPCA, AFDO
  • Teljesítési mód: személyes konzultáció, szakértő által vezetett virtuális (online) képzés

Sikeres teljesítés esetén a tanulók hivatalos FSPCA PCQI tanúsítást kapnak, amelyet az Élelmiszeripari és Gyógyszeripari Szakemberek Egyesülete (Association os Food and Drug Officials, AFDO) bocsát ki.

Megbízható élelmiszer-biztonsági képzés vezető tanfolyam-szolgáltatótól

A professzionális élelmiszer-biztonsági képzések vezető vállalataként széles körű tudással rendelkezünk az FDA által elismert egységes tananyagról. Képzéseinket több éve tartjuk globális szinten, ezzel a tapasztalattal támogatjuk Önt a szakmai útján.

Állati takarmányokra vonatkozó PCQI képzéseinkről szóló további információkért lépjen kapcsolatba velünk még ma.