Ismerje meg az FSMA élelmiszer-higiéniai és megelőző ellenőrzési követelményeket, és hogyan minimalizálhatja az élelmiszeripari veszélyek kockázatát az SGS FSMA élelmiszer-higiéniai gyakorlat képzésével.
Az FSMA élelmiszerekre vonatkozó megelőző ellenőrzések szabályai az élelmiszer-higiéniai képzést alapvető követelményként határozzák meg azon egyének számára, akik élelmiszert gyártanak, feldolgoznak, csomagolnak vagy kezelnek. Ez a tanfolyam bevezető az FSMA élelmiszer-higiéniai követelményeihez.
Miért érdemes az SGS FSMA élelmiszer-higiéniai gyakorlati képzését választani?
A tanfolyam segítségével Ön:
- Áttekintést nyer az előállítói és gyártási személyzethez kapcsolódó FSMA élelmiszer-higiéniai és megelőző ellenőrzési követelményeinek legfőbb elemeiről
- Megismerkedik azokkal a követelményekkel, amelyek az élelmiszeripari veszélyek miatt kockázatot minimalizáló munkakörnyezet fenntartására vonatkoznak
Megbízható élelmiszer-higiéniai gyakorlati képzés vezető képzési szolgáltatótól
A szakmai képzések vezető szolgáltatójaként páratlan szakértelmet kínálunk az élelmiszerekre vonatkozó követelmények FSMA megelőző ellenőrzéséhez.
A tanfolyam adatai:
- A tanfolyam időtartama: egy nap
- Teljesítés módja: személyes konzultáció, szakértő által vezetett virtuális (online) képzés
- Akkreditáció: SGS
A tanfolyam sikeres elvégzésekor a tanulók egy SGS által kibocsátott tanúsítást fognak kapni.
A tanfolyam tartalma
1. modul: Bevezetés
- Az élelmiszerekre vonatkozó megelőző ellenőrzések
- Kritikus ellenőrzőpontok (CCP-k)
- Az élelmiszerekre vonatkozó megelőző ellenőrzések – lépések
- Előfeltételekhez kapcsolódó egyéb programok (PRP-k) és jelenlegi helyes gyártási gyakorlatok (GMP-k)
- Az élelmiszer-ipari rendszerre vonatkozó megelőző ellenőrzések célkitűzése
2. modul: Élelmiszer-biztonsági veszélyek
- Élelmiszeripari veszélyek – definíció
- A potenciális élelmiszer-ipari veszélyek felismerése
- Élelmiszeripari veszélyek kategóriái:
- Biológiai
- Kémiai
- Fizikai
- Radiológiai
- Allergének
- Élelmiszeripari veszélyek figyelemmel kísérése
3. modul: Munkavállalói egészség és higiénia
- Megelőző intézkedések az élelmiszer biztonságos kezeléséhez
- Kézmosási eljárások
- Helyes személyi higiéniai gyakorlatok az élelmiszer biztonságos kezeléséhez
4. modul: Élelmiszerek kezelése és tárolása
- Felügyeleti óvintézkedések fogadása
- Teherautó szállítmányok szemrevételezéses ellenőrzése
- Bevezetés a tárolásba
- Iránymutatás a tároláshoz
5. modul: Élelmiszer-feldolgozás
- Az élelmiszer-biztonság ellenőrzése az élelmiszerek és a nyersanyagok folyamán
- Az élelmiszer-biztonság 5 alapelve
- Tisztító létesítmények és berendezések
- Fertőtlenítők és használatuk
- Rágcsáló- és rovarirtó programok
- Berendezések karbantartása és kalibrálása
- Kritikus ellenőrzőpontok
Az FSMA élelmiszer-higiéniai képzéseinkre vonatkozó további információkért lépjen kapcsolatba velünk még ma.