Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Ismerje meg az FSMA élelmiszer-higiéniai és megelőző ellenőrzési követelményeket, és hogyan minimalizálhatja az élelmiszeripari veszélyek kockázatát az SGS FSMA élelmiszer-higiéniai gyakorlat képzésével

Az FSMA élelmiszerekre vonatkozó megelőző ellenőrzések szabályai az élelmiszer-higiéniai képzést alapvető követelményként határozzák meg azon egyének számára, akik élelmiszert gyártanak, feldolgoznak, csomagolnak vagy kezelnek. Ez a tanfolyam bevezető az FSMA élelmiszer-higiéniai követelményeihez.

Miért érdemes az SGS FSMA élelmiszer-higiéniai gyakorlati képzését választani?

A tanfolyam segítségével Ön:

  • Áttekintést nyer az előállítói és gyártási személyzethez kapcsolódó FSMA élelmiszer-higiéniai és megelőző ellenőrzési követelményeinek legfőbb elemeiről
  • Megismerkedik azokkal a követelményekkel, amelyek az élelmiszeripari veszélyek miatt kockázatot minimalizáló munkakörnyezet fenntartására vonatkoznak

Megbízható élelmiszer-higiéniai gyakorlati képzés vezető képzési szolgáltatótól

A szakmai képzések vezető szolgáltatójaként páratlan szakértelmet kínálunk az élelmiszerekre vonatkozó követelmények FSMA megelőző ellenőrzéséhez.

A tanfolyam adatai:

  • A tanfolyam időtartama: egy nap
  • Teljesítés módja: személyes konzultáció, szakértő által vezetett virtuális (online) képzés 
  • Akkreditáció: SGS

A tanfolyam sikeres elvégzésekor a tanulók egy SGS által kibocsátott tanúsítást fognak kapni.

A tanfolyam tartalma

1. modul: Bevezetés

  • Az élelmiszerekre vonatkozó megelőző ellenőrzések
  • Kritikus ellenőrzőpontok (CCP-k)
  • Az élelmiszerekre vonatkozó megelőző ellenőrzések – lépések
  • Előfeltételekhez kapcsolódó egyéb programok (PRP-k) és jelenlegi helyes gyártási gyakorlatok (GMP-k)
  • Az élelmiszer-ipari rendszerre vonatkozó megelőző ellenőrzések célkitűzése

2. modul: Élelmiszer-biztonsági veszélyek

  • Élelmiszeripari veszélyek – definíció
  • A potenciális élelmiszer-ipari veszélyek felismerése
  • Élelmiszeripari veszélyek kategóriái:
    • Biológiai
    • Kémiai
    • Fizikai
    • Radiológiai
    • Allergének
  • Élelmiszeripari veszélyek figyelemmel kísérése

3. modul: Munkavállalói egészség és higiénia

  • Megelőző intézkedések az élelmiszer biztonságos kezeléséhez
  • Kézmosási eljárások
  • Helyes személyi higiéniai gyakorlatok az élelmiszer biztonságos kezeléséhez

4. modul: Élelmiszerek kezelése és tárolása

  • Felügyeleti óvintézkedések fogadása
  • Teherautó szállítmányok szemrevételezéses ellenőrzése
  • Bevezetés a tárolásba
  • Iránymutatás a tároláshoz

5. modul: Élelmiszer-feldolgozás

  • Az élelmiszer-biztonság ellenőrzése az élelmiszerek és a nyersanyagok folyamán
  • Az élelmiszer-biztonság 5 alapelve
  • Tisztító létesítmények és berendezések
  • Fertőtlenítők és használatuk
  • Rágcsáló- és rovarirtó programok
  • Berendezések karbantartása és kalibrálása
  • Kritikus ellenőrzőpontok

Az FSMA élelmiszer-higiéniai képzéseinkre vonatkozó további információkért lépjen kapcsolatba velünk még ma.