Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Környezetvédelmi monitoringprogram (Environmental monitoring program, EMP) élelmiszeripari létesítményekhez az SGS-től – ismerje meg, hogyan kell kialakítani és bevezetni egy EMP programot és hogyan felelhet meg az FSMA követelményeknek.

Az élelmiszer-termeléssel foglalkozó környezetben időről időre felbukkannak a visszahívásokat és járványokat okozó élelmiszerben található kórokozók. Bizonyos időkben ezek az élelmiszerben található kórokozók rejtve maradnak az eszközökben és egyéb területeken, ahol a rutin higiéniai eljárások nem tudják eltávolítani. Az FSMA élelmiszerekre vonatkozó megelőző ellenőrzési szabálya megköveteli a fogyasztásra kész élelmiszerek (RTE) előállítóitól az EMP bevezetését és irányítását az RTE környezet ellenőrzése és a szennyeződési kockázatok csökkentése céljából. Tanfolyamunk megmutatja Önnek, hogyan felelhet meg ennek az FSMA követelménynek.

Mit tanulhat meg?

A tanfolyam kitér az EMP kialakítására és bevezetésére, kiindulva a nyersanyagokban és a késztermékekben előforduló kórokozók meghatározásából. Esettanulmányokat és gyakorlati példákat alkalmazunk, hogy megmutassuk Önnek, hogyan kell alapos vizsgálatot folytatni az elsődleges szennyeződési forrás helyének meghatározására és a szennyeződés eltávolítására.

A tanfolyam elvégzésével meg fogja érteni, hogy melyek egy EMP fontos nézőpontjai, beleértve a mintavételt és a zónákat, az adatkezelést és a korszerű vizsgálatot. A tanfolyam elvégzésével létre fog tudni hozni az Ön szervezetére szabott tervet.

A tanfolyam azoknak az RTE-gyártóknak szól, akik számára az FSMA előírja az EMP bevezetését.

Előfeltételek

Javasoljuk, hogy a tanfolyamot végző tanulók rendelkezzenek előzetes tudással a következő területeken:

  • Kockázatelemzés
  • Megelőző ellenőrzések
  • Alapvető élelmiszer-mikrobiológia
  • Élelmiszer-biztonsági irányítás

A tanfolyam adatai

  • A tanfolyam időtartama: egy nap
  • Teljesítés módja: személyes konzultáció, szakértő által vezetett virtuális (online) képzés 
  • Akkreditáció: SGS

A tanfolyam sikeres elvégzésekor a tanulók egy SGS által kibocsátott tanúsítást fognak kapni.

Megbízható élelmiszer-biztonsági képzés, vezető tanfolyam-szolgáltatótól

A szakmai képzések egyik piacvezetőjeként sokéves, globális tapasztalatainkra támaszkodunk. Tanfolyamainkat olyan szakértők tartják, akik az Ön szakmai előmenetelét is segítik.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, és foglalja le helyét az élelmiszeripari létesítményekre vonatkozó EMP képzésünkön.