Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az Élelmiszer-biztonsági rendszerek (FSSC) 22000 4.1. verzió frissítéseinek ismerete

Ez a tanfolyam azok számára lett kialakítva, akik meg kívánják ismerni az FSSC 22000 tanúsítási rendszer legújabb változatát, a 4.1. verziót (a 3.verzió frissítése), mely az FSSC 22000 rendszer legfrissebb ismereteit tartalmazza és az alábbi témákat fedi le:

  • Bevezetés az FSSC 22000 globális tanúsítási rendszerébe az Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerekre vonatkozóan
  • Az FSSC 22000 tanúsítási rendszer története
  • Frissítések a rendszer 3.verziójáról a 4.1. verzióra
  • További specifikus követelmények, beleértve az élelmiszeripar területét érintő csalásokat és az élelmiszer-védelmet.

A tanfolyam elvégzésével a résztvevők képesek lesznek:

  • elmagyarázni az FSSC 22000 rendszer által meghatározott további frissített követelményeket
  • kiemelni a 3. és a 4.1. kiadás közötti különbséget
  • megtenni a szükséges változtatásokat a saját Élelmiszer-biztonsági Irányítási Rendszereket illetően

Előzetes tudás

A tanfolyamot tapasztalt élelmiszer-biztonsági szakemberek részére tervezték, akik ismerik az irányítási rendszereknek az élelmiszer-biztonságra vonatkozó megközelítését.

Bár nem elengedhetetlen, a tanfolyamon való részvétel előtt fontos megismerni az alábbi élelmiszer-biztonsági irányítási alapelveket annak érdekében, hogy a tanfolyam a lehető leghasznosabb legyen:

  • Élelmiszer-ipari ágazaton belüli irányítási rendszer létrehozása és működtetése. Ebbe beletartoznak olyan privát rendszerek, mint az FSSC 22000, a BRC és/vagy egyéb rendszerek, amelyek irányítási rendszer összetevőkkel rendelkeznek
  • Előfeltétel-programok ismerete, az ISO/TS 22002-1-ben részletezettek alapján
  • Attól függően, hogy az élelmiszerlánc mely szegmensében működik: a helyes mezőgazdasági (HMGy), állatorvosi (GVP), gyártási (GMP), higiéniai (GHP), termelési (GPP), és/vagy kereskedelmi (GTP) gyakorlatok ismerete
  • A HACCP alapelveinek ismerete a Codex Alimentárius Bizottság meghatározása alapján
  • Az ISO 22000/ FSSC 22000 és az FSSC 22000 3.verziója további követelményeinek ismerete

Információk a tanfolyamról

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk:

  • Személyes konzultáció: egynapos tanfolyam. A tanfolyam elvégzésével a résztvevők megkapják az SGS-tanúsítást a részvételükről.
  • eLearning: egyórás tanfolyam (áttekintő). A tanfolyam elvégésével az résztvevők megkapják az SGS-tanúsítást a részvételükről.

Az FSSC 22000 4.1. verzió, Bevezető tanfolyamról további információkért lépjen kapcsolatba az SGS-sel még ma.