Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Szerezze meg az SGS segítségével az Élelmiszer-biztonsági irányítás rendszereknek (FSMS) az FSSC 22000 v5 szabvány alapján történő belső auditálásához szükséges készségeket és ismereteket.

Az FSSC 22000 v5 teljes körű megközelítéssel szolgál a az élelmiszer-biztonsági auditáláshoz és tanúsításhoz, ami lehetőséget nyújt olyan egyéb irányítási rendszerekkel való együttműködésre, mint például a minőségirányítási rendszerek.

Az SGS Academy FSSC licensszel rendelkezik, így a tantermi képzésünk az FSSC által jóváhagyott tanfolyam. A tanfolyam résztvevői megismerhetik és elsajátíthatják azokat a készségeket és ismereteket, amelyek az FSMS egy részének az FSSC 22000 v5 és az ISO 22000:2018 szabványok szerinti, illetve adott esetben az ISO 19011:2018 és az ISO/TS 22002-1:2009 szabványoknak megfelelően történő belső auditok elvégzéséhez szükségesek. Ez a tanfolyam eLearning képzési formában is elérhető az iLearn felületünkön, de fontos kiemelnünk, hogy az eLearning képzésünk az FSSC által nem jóváhagyott tanfolyam.

A tanfolyam követelményei

A tanfolyam segítségével képes lesz:

 • Megérteni az FSSC v5 felépítését és a belső auditok szerepét az élelmiszer-biztonsági szabványok fenntartásában és fejlesztésében
 • Ismertetni az előfeltételi programok (PRP) és az FSSC v5 további követelményeit
 • Felismerni, milyen az eljárásalapú FSMS modell az ISO 22000 szabvány esetében, kitekintve a Tervezés-Végrehajtás-Ellenőrzés-Beavatkozás (PDCA) elvére, valamint a belső audit szerepére az FSMS fenntartásában és fejlesztésében.
 • Az FSSC V5, az ISO 22000, valamint az ISO 19011 szabvánnyal összhangban a belső auditokat megtervezni, végrehajtani, dokumentálni és utógondozni az FSMS részeként

A képzés sikeres teljesítéséhez a résztvevőknek megfelelő teljesítményt kell nyújtaniuk ezeken a területeken.

A tanfolyam elvégzésének igazolása k, akik a tanfolyam eLearning változatát választják, a teljes tanfolyamot teljesíteniük kell, és legalább 60%-os eredményt kell elérnie a végső értékelésen. Sikeres teljesítés esetén a résztvevők Belső auditori oklevelet tölthetnek rendszerünkből.

Előzetes tudás

A tanfolyam megkezdésének előfeltétele, hogy a jelentkezők megfelelő tudással rendelkezzenek a következőkről:

 • A Tervezés–Végrehajtás–Ellenőrzés–beavatkozás (PDCA) ciklus.
 • Élelmiszer-biztonsági irányítási koncepciók, idetartozik a HACCP, a veszélyelemzés, a veszély- és kockázatértékelés és irányítás, valamint az élelmiszer-biztonsági irányítás, az ügyfél-elégedettség és az ügyfél élelmiszer-biztonsági követelmények közötti kapcsolat
 • Az ISO 22000 és az FSSC v5 által meghatározott, általánosan használt élelmiszer-biztonsági irányítási szakkifejezések és meghatározások.
 • Az FSSC V5 és az ISO 22000 szabványok követelményei, amelyeket az alapozó képzés vagy egy azzal egyenértékű képzés elvégzésével lehet megszerezni

A tanfolyam tartalma

A tanfolyam az alábbi témákat tárgyalja:

 • Bevezetés az FSSC 22000 v5 szabványba
 • FSMS-ek
 • Audit – fogalommeghatározások, típusok és alapelvek
 • Az auditor szerepe és felelőssége
 • Audit-folyamat
 • Felkészülés belső auditra
 • Audit végrehajtása
 • Az audit átvizsgálása

A tanfolyam eLearning változata két elkülönülő modulból áll: Bevezető az FSSC v5-be (FSSC által jóváhagyott képzés) és FSSC v5 belső auditor (SGS által jóváhagyott képzés). A tanfolyamot tapasztalt élelmiszer-biztonsági szakemberek részére tervezték, akik ismerik az irányítási rendszereknek az élelmiszer-biztonságra vonatkozó megközelítését.

A tanfolyam adatai

A tanfolyam időtartama: 2 nap vagy 105 perc
Teljesítési mód: személyes konzultáció vagy eLearning
Akkreditáció: FSSC 22000 vagy SGS

Az FSSC 22000 v5 szabványnak megfelelő belső auditor képzés a világ vezető vállalati képző szervezetétől

Piacvezetőként a professzionális képzés területén páratlan tapasztalatot és a legmodernebb gyakorlatban járatos, képzett szakemberek egész világra kiterjedő hálózatát kínáljuk. Az SGS Academy világszerte több mint 45 országban van jelen és több mint 200 000 szakembert képez évente.

Amennyiben többet szeretne megtudni az FSSC 22000 v5 belső auditor képzésről vagy szeretné lefoglalni helyét a képzésen, lépjen velünk kapcsolatba.