Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az olaj árának emelkedésével egyre fontosabbá válik a kőolajipari termékek mennyiségében mutatkozó bármilyen eltérés megfigyelése a termékek ellátóláncon belüli mozgása közben.

Az SGS-nél tudjuk, mennyire fontosak a pontos, megbízható útvonal-elemzések és az egyeztetési számítások. Ez az információ felhasználható a veszteségellenőrzés fejlesztésére, keresetek benyújtására, ahol szükséges, és általában a logisztikai láncon belüli hatékonyság és elszámoltathatóság fejlesztésére. Proaktív veszteségellenőrzési szolgáltatásaink lefedik az út közben bekövetkező veszteségek, a leltárveszteségek, a fedélzeti üzemanyag-keverés és a terminálellenőrzések teljes skáláját a kőolajipar számára.

Az útvonalelemzés és az egyeztetés előnyei

A kőolajipari termékek, petrolkémiai és egyéb, nagy mennyiségben szállított folyadékok kereskedelme, mozgatása, tárolása során változnak az egy adott helyen és időpontban mért mennyiségek. Minden mérést rendkívüli figyelemmel kell végrehajtani, mivel még az apró hibák is rendkívül káros hatásúak lehetnek s normál láncszámítások végrehajtása során.

Az útvonal-elemzés és az egyeztetés magába foglalja ey sor mérés szilárd és alapos áttekintését. Ez lehetővé teszi az olaj bármilyen térfogati vagy mennyiségi eltérésével kapcsolatos alapvető okok elemzését, ha a hajó-fuvarlevélen (BOL) szereplő mennyiség és a mérlegjegyen szereplő érték között eltérés, ún. mérlegelési veszteség mutatkozik. Magasan képzett csoportjaink képesek útvonalmodellek kiépítésére és elemzésére az olyan tényezők hatásainak értékelésére, mint a keverés, a tömörödés és a hajóról hajóra tapasztalható könnyebbedés, és ezzel lehetővé teszik az egész logisztikai lánc pontos képének megalkotását.

Bár számos eltérést igen könnyű számításba venni, és csak korlátozott a hatásuk, jelentős eltérések adódhatnak bizonyos helyzetekben, ami tényleges eltéréseket jelent a nagyobb mennyiségeknél.

Ezek beletartoznak:

 • A szuszpenzióból kiváló víz
 • Az oldatba elegyedő víz
 • Változások a termék sűrűségében a keverés végrehajtása közben
 • Rétegződés sűrűség, termális vagy mindkét tényező szerint 
 • Egyszerű tartály- vagy vezetékszivárgás
 • Nem megfelelő vezetéktöltések
 • Eszközök hibás működése
 • Emberi mulasztás a mérésben és/vagy számításban

Veszteségellenőrzési szolgáltatásaink

A terminál, a hajó tulajdonosa, a kereskedő, a szállítmányozó, a fogadó és a jármű kezelője közötti érdekütközés esetén rábízhatja saját érdekei képviseletét az SGS-re. Szolgáltatásaink lefedik:

 • A készletellenőrzést
  A szállítmány pontos ellenőrzéséhez az API -szabványok szerinti mennyiség- és minőségellenőrzést alkalmazunk havi szinten, minden rakománymozgás esetén, követjük az eltéréseket és feltárjuk az érintett területeket.

 • Terminál audit
  A felelősség és az elszámoltathatóság létfontosságú. Korábban, vagy amíg egy terminál az Ön szállítmányának kezelését végzi, biztosítjuk, hogy a terminál valamennyi aspektusa és működési folyamata lehetővé tegye az Ön szállítmányának megfelelő kezelését.

Tudjon meg többet arról, hogy az SGS útvonalelemző és veszteségellenőrzési szolgáltatásai hogyan növelhetik az Ön logisztikájának hatékonyságát és elszámoltathatóságát.