Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Kormányok és olajcégek világszerte bevételük jelentős részét vesztik el minden évben azért, mert alacsony minőségű vagy adómentes tranzit üzemanyag kerül illegálisan a prémium minőségű hazai üzemanyagba.

Az SGS üzemanyag-integritási programjai megbízható és költséghatékony módot kínálnak az ilyen tevékenységek elleni küzdelemben, amely előnyöket jelent a kormányzatoknak, az olaj iparnak és a fogyasztóknak egyaránt.

Miért kerül sor az üzemanyag-jelzők használatára?

A következő 20 évben a becslések szerint az olaj iránti globális kereslet 50 százalékkal fog nőni. Az olajipar bővülésével és az árak növekedésével azoknak a fenyegetése is fokozódni fog, akik a profitot remélnek a hamisításból és az illegális kereskedésből.

Az üzemanyag-jelzők segíthetnek:

  • Az illegális üzemanyag-kereskedelem, valamint az alacsony minőségű termékekkel folytatott üzemanyag-hamisítás felszámolásában
  • Annak biztosításában, hogy a kormányzati szervek és a szabályalkotók képesek legyenek megfelelő mennyiségű bevételt gyűjteni az üzemanyag közvetett adójából
  • Megvédeni a gépjármű-üzemanyagok és a fűtőanyagok integrítását, növelve ezzel a fogyasztói bizalmat
  • Megvédeni a járműveket megfelelő minőségű üzemanyag biztosításával
  • Megelőzni az nem adózott vagy alacsony adózású termékek illegális importját és a szállítás, az export vagy a támogatott üzemanyagok dömpingjét.
  • Megszüntetni a cégek közötti termékdömpinget
  • Megkönnyíteni a környezeti intézkedéseket

Miért az SGS?

Az olaj- és a gázipar upstream és downstream szektora számára megoldásokat biztosító piacezető vállalatként megértjük az üzemanyag-integritási programok előnyeit, és nagy hatásfokkal alkalmazzuk azokat. 1998-ban az SGS elindított egy úttörő üzemanyag-integrítási programot, hogy segítse a kenyai kormányt az illegális tranzit üzemanyag dömpingjének, valamint a kiváló minőségű gépjármű-üzemanyagokba kevert alacsony adózású kerozin hamisításának a megfékezésében. A kenyai program sikerét követve a jelzőprogramok más országokban is elterjedtek az ottani hasonló problémák miatt.

Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy többet tudjon meg üzemanyag-jelző programjainkról.