Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az átláthatóság és követhetőség a fakitermelési szektorban rendkívül fontos a beszállítói lánc hitelességének biztosításához.

A fabeszerzési előírások szerint a faárut gyakran tanúsítani kell a Fenntartható erdőgazdálkodási rendszerben (SFM), és más tanúsítási rendszerekben, a tanúsított termékek hiánya pedig erősen befolyásolhatja a beszállítói láncot, ezáltal veszélyeztetve a nyereségi, fenntarthatósági és újrafejlesztési terveket. 

A követhetőség javítása a technológiával

A faáruk mozgásának megfigyeléséhez és a pénzügyi mozgások követéséhez használt technológiák javítják az átláthatóságot a fakitermelési szektorban. A faáruk mozgásának hatékony szabályozása biztosítja az exportált vagy helyileg értékesített fa törvényességét, a fokozott követhetőség pedig biztosítja a beszállítói lánc 100%-os pontosságát az erdőtől egészen az exportálásig.

Erdőgazdálkodás

A törvénytelen fakitermelés fenyegeti a fakitermelési szektor fenntartható fejlődését. A technológiák alkalmazásával az erdőgazdálkodásban a fa már növekedésétől kezdve követhető és ellenőrizhető. A nemzetközi fakitermelési szektorban játszott jelentős szerepünk páratlan tájékozottságot biztosít a rendszeres ellenőrzések, folyamatos követés és a fa termékek független tanúsítását, valamint a beszállítói lánc megbízhatóságát és a fenntarthatóságot illetően.

Megoldásaink az erdőgazdálkodási adatok hosszú távú kezelésével és ellenőrzésével javítják a fára vonatkozó információk pontosságát, és a fakitermelési szektor jobb szabályozását teszik lehetővé. Tudjon meg többet a Fakitermelés törvényességi vizsgálatokról és a Nemzeti Erdőgazdálkodásról!