Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Hogy jobban megismerhessék az ön személyét, interjúztatóink a munkához kapcsolódó interjúkérdéseket kérdeznek öntől, hogy betekintést nyerjenek a képességeibe és a vállalat iránti motivációjába. Felteszünk néhány kérdést múltbéli tapasztalatairól, fő sikereiről és más dolgokról, amelyeket általában állásinterjún kérdezni szoktak.

Milyen jelöltet keres az SGS?

Az SGS fő kompetenciákhoz mérve toboroz és fejleszt embereket. Interjúztatóink olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekből megérthetjük múltbéli viselkedését és tapasztalatait, amelyek érintik sikeres teljesítményét az SGS-nél.

Milyen kérdésekre számíthat?

Az SGS interjúztatók által feltett kérdések valószínűleg hasonlóak más vállalatok állásinterjúin feltett kérdésekhez. Ez azért van, mert az SGS, más vállalatokhoz hasonlóan, a viselkedésalapú interjút érvényes indikátornak tartja egy jelölt jövőbeli munkahelyi sikereiben. A viselkedés alapú interjú gyakorlatilag a jelölt vonatkozó múltbéli viselkedését és teljesítményét vizsgálja - olyan információt, amely elárulja az interjúztatónak, hogyan fogja ön végezni a munkáját. E mögött a technika mögött az az elv áll, hogy a múltbéli viselkedés előrevetíti a jövőbeli viselkedést.

A viselkedés alapú interjú során egy sor szabványosított kérdést teszünk fel önnek.

A mintakérdések a következők:

  • Mondjon példát olyan időszakra, amikor kitűzött maga elé egy célt, és nem sikerült elérnie.
  • Mondjon egy példát arra, amikor kezébe vette a kezdeményezést, és vezető szerepet vállalt.
  • Meséljen egy olyan időszakról, amikor sikeresen bánt egy másik emberrel, akit talán személy szerint nem kedvelt (vagy ő nem kedvelte önt).
  • Mondjon példát olyan időszakra, amikor szakértelmét használta fel egy probléma megoldására. 

Meddig fog tartani az interjúm?

A legtöbb interjú körülbelül 45-60 percig tart, de nincsenek szigorú időkorlátok.

Tudja, hogy mit ért el - tekintse át az önéletrajzát és egyéb információit

Interjúztatóink azzal kezdik az interjúra való felkészülést, hogy átnézik az önéletrajzát és más megadott információit. Ezért legyen felkészülve arra, hogy beszélnie kell múltbéli tapasztalatairól.

Gondoljon múltbéli sikereire élete minden vetületében

Az interjú során a kérdésre választ adó legjobb példát keressük - mindegy, honnan jön.

Míg az iskolai vagy munkatapasztalatok kiváló példát nyújtanak a múltbéli munkahelyi viselkedésre, nyugodtan hozhat fel példákat élete más vetületeiből is - például önkéntes tevékenység, katonai szolgálat, klubok, szervezetek, stb.

Gyakorolja, hogyan adhat teljes választ a kérdéseinkre

Az SGS interjúztatói teljes választ várnak öntől, hogy a legjobban megérthessék a múltbéli viselkedését. A kérdésünkre adott válasza úgy kezdődjön, hogy információt ad arról a szituációról, amelyben a viselkedés történt, az ön által választott válaszlépésekről és azok következményeiről.