Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

A többfázisú áramlásmérő folyamatosan méri az olaj, a víz és a gáz egyedi áramlási sebességeit egy kút termelése közben.

Ezeknek az áramlási sebességeknek a mérése iránti igény az elmúlt évtizedekben egyre nőtt, ahogy az iparág arra kényszerült, hogy feltárja a korábban létesített tárolók gazdasági életképességét.

Napjaink technológiája nagyobb pontosságot és megbízhatóbb eredményeket produkál, mint amilyeneket el lehetett érni akkor, amikor egy régi kút a feltárás fázisában volt. Új olajmezők értékelése során is hasznos egy többfázisú áramlásmérő (MPFM) használata, amelynek segítségével gyors és a többi módszerhez képest vizsgálatonként olcsóbb kútdiagnosztika révén értheti meg a kút teljesítményét.

Többfázisú mérő

Az SGS a Roxar 2600 típusú harmadik generációs MPFM-t használja mobil egységként, amely egy egyszerű, könnyű súlyú eszköz, ami azt jelenti, hogy 80 %-kal könnyebb az elődeihez képest. Innovatív Zector technológiájával (fejlett jelfeldolgozással, új helyszíni elektronikával és elektródageometriával) lehetővé teszi az áramlás karakterének pontos meghatározását, és integrált nyomás-, nyomáskülönbség- és hőmérséklet-méréssel is rendelkezik. A nem radioaktív változat a legtöbb üzemelési feltételhez alkalmas, speciális alkalmazásokhoz és magas GVF-értékekhez használható gamma változatban is kapható.

Hívjon bennünket az SGS által kínált MPFM-szolgáltatásokkal kapcsolatos további részletekért!