Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS Advanced Reservoir minőségi szolgáltatásai (ARQS) labor alapú litológiai elemzési és értelmezési szolgáltatások, összetett technológiákat felhasználva biztosítják a következetes, statisztikailag megbízható, és átfogó ásványtani és litológiai elemzést biztosítanak.

Kiegészítő geoanalítikai technikákat használunk, úgymint a QEMSCAN, az XRD, a SEM, az optikai közettan és geokémia, hogy biztosítsuk a down-hole litológiai információkat még a kutakban is, ahol csak kimetszések lehetségesek. Különösen a QEMSCAN alkalmazása a kimetszési elemzésben, nem csak a részletes ásványtani adatokat biztosítja, hanem nagy felbontású litológiai adatokat is, amelyek felbecsülhetetlenek az egyre tisztább komplex, vagy előzetesen nem kivehető rétegtani zónákhoz. Az ARQS széles körű ásványtani és kőzettani minták jellemzésére szakosodott, beleértve a kimetszéseket és a mag anyagokat mint a hagyományos, mind pedig a nem megszokott helyeken.

Egyesíteni tudjuk az ARQS adatokat a felszín alatti tanácsadói csoportunk tapasztalatával (SGS Horizon) hogy biztosítani tudjuk a kőzetfizikai és a vezetékes értelmezéseket, és integrálni tudjuk ezeket a tartály modellezési tanulmányokba.

ARQS elemzés és értelmezés

Az ARQS elemzés és értelmezés a minták pontos ásványi térképét hozza létre, amely mennyiségi, ömlesztett ásványtani adatokat biztosít önnek (szemcse sűrűség, ásvány méret, becsült porozítás), és még a nyomelemek nehéz ásványi fázisait valamint a vulkáni eredetű, vagy a metamorf anyagokat is azonosítja.

Az ásványi és a szövetszerkezeti kritériumok egyesítésével meghatározásra kerülnek a litológiák és a térbeli kapcsolatok a minták között, az ARQS által készített downhole területek, amelyek biztosítják a rétegtani metszeteket, a létező down-hole vezeték és a geofizikai adatok korreléciójához. Lehetőségeinkk vannak rá, hogy a beomlott, vagy szennyezett litotípusokat eltávolítsuk az Ön adatbázisából.

Miért az SGS?

A széleskörű elemzői szaktudásunk, egyesítve a tapasztalatunkkal a korrelációnál, a diagenetikában, a szedimentológiai és a tartály tanulmányokban biztosítják Önnek az átfogó, magas minőségű, integrált adat és értelmezői csomagot. Az adat kimenetek használhatóak a kőzetfizikai adatokkal együtt, a vezeték naplók, a spektroszkópia és a mérnöki adatok kalibrálásához, például segítenek a fúrási problémák minimalizálásában. Az ARQ szolgáltatásaink különösen előnyösek a nem szokványos tartályoknál, ahol az XRD elemzés egyedül nem tud meggyőző eredményeket biztosítani; ha a szövetszerkezeti tulajdonságok kulcsfontosságúak (gáz-pala, szűk gáz, olajhomok); vagy a tartály részekben, ahol a kimetszések jelentősek, vagy csak az anyag érhető el az elemzéshez.

Az SGS ARQS csapata az előzetes adatokat, és az alap jelentést 4-6 munkahéten belül szolgáltatja Önnek, 100 mintáig; vagy 6-8 munkahéten belül 200 mintáig.

További információért, hogy az ARQ szolgáltatásaink hogyan segíthetik az Ön munkáját, lépjen kapcsolatba az SGS képviselőjével.