Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az ingatlanok értékét nagy mértékben csökkentheti a területükön a múltban végzett tevékenységekből eredő környezetszennyezés. Ez elsősorban a talaj és a talajvíz szennyezettségében, illetve az épületek, építmények veszélyes építőanyagaiban (pl. azbeszt anyagok), esetleg a területen elhagyott hulladékokban ölthet testet.

Az esetleges szennyezések mielőbbi feltárása érdekében környezeti állapotfelméréseket végzünk nemzetközi szabványok (ASTM) figyelembe vételével. Ennek első fázisa során bejárjuk a területet, információkat gyűjtünk az ingatlan múltjáról a korábbi engedélyek alapján, a tulajdoni lapokon, hatósági, illetve polgármesteri hivatali irattárakban, elbeszélgetünk dolgozókkal, esetleg szomszédokkal. Ezek alapján nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaink nagy valószínűséggel meg tudják állapítani, hogy van-e gyanú a terület, illetve az épített környezet korábbi szennyezésére.

Amennyiben nem, akkor arról részletes jelentést adunk ki.

Amennyiben igen, akkor hazai és egyéb európai laboratóriumainkban a veszélyeztetett közegből (talaj, talajvíz, építőanyagok) vett mintákat megvizsgáljuk és amennyiben szennyezettséget tapasztalunk, akkor megbecsüljük annak nagyságrendjét, javaslatot teszünk a felszámolására és költségbecslést készítünk arról.

Így a terület tulajdonosa, vagy az azt megvásárolni kívánó szervezet, vagy személy megállapíthatja a környezetszennyezés következtében az ingatlan értékét csökkentő tételeket. 

Magyarországi laboratóriumunk a talajt és a felszín alatti vizet a leggyakrabban szennyező anyagok (olajszármazékok, toxikus nehézfémek stb.) vizsgálatára akkreditációval rendelkezik, de a környező országok SGS laboratóriumaiban gyakorlatilag minden szennyezőanyag akkreditált vizsgálatára van lehetőségünk.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

SGS Hungária Kft.
1124 Budapest
Sirály utca 4.
e: sales.hu@sgs.com
t: +36 1 309 3305