Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

GMP+ tájékoztató az aktualitásokról és az auditok tapasztalatairól

konference

Rendezvényünk célja olyan gyakorlati tapasztalatok átadása volt, mely a GMP+FSA szabvány elvek alkalmazásában, megértésében életszerű megközelítést nyújt. A rendezvényt leginkább a tanúsított vállalkozók és a tanácsadók igénye hozta létre.

Ugyanakkor az elvégzett auditokon tapasztaltak alapján az auditoraink is szorgalmaztak már egy ideje egy a vállalkozások tapasztalatain alapuló közvetlen tájékoztatását a GMP + szabvánnyal kapcsolatban.

  

Kákonyi András ügyvezető helyettes rövid bevezetését és megnyitóját követően az érdemi munkát

 

Erdélyi Zsolt vezető auditor kollégánk prezentációja nyitotta meg a szabvány általános bemutatásával, annak történeti áttekintésével és a szabvány fejlődési szakaszaival.

Ismertette azon tanúsító rendszereket, melyekkel a takarmányokat elhelyezni lehet az EU piacán. Kiemelte azt, hogy miért a GMP+ a legalkalmasabb szabvány a takarmányozásban.

Prezentációjában végig vezette, hogy hol kezdődik a GMP+ szerepe és hogy mi a lényegi feladata.

 

A szabvány bemutatást, a szabvány moduláris bemutatásával folytatta, az általános szabályozások bemutatásától kezdve a szakmai folyamatokat szabályozó szabványokon át, a tanúsító szervezetek és auditoraikra vonatkozó követelményéig, azok riportolási, kötelezettségein át a tarifákig.

Pontról-pontra átvéve a szabvány előírásait, a jogszabályi követelményektől a beszerzés előírásáig.

 

Kapusi Krisztián vezető auditor kollégánk az EWS nyomon követésről tartott lényegre törő tájékoztatást. Az EWS alapjaitól az operatív megvalósításon át a megoldást jelentő folyamatokig. Példákkal, esettanulmányokkal, érthető hétköznapi nyelvezettel készült.

Külön hangsúlyt helyezett az azonosíthatóság és a nyomon követés folyamatára.

 

Bachman Krisztian vezető auditor kollégánk folytatta a GMP+ főbb követelményeinek ismertetését.

Prezentációját a kulcsfontosságú adatbázisok, a regisztrációs kötelezettségek, a kölcsönösen elfogadott szabványok, az IDTF változásai, valamint a my-monitoring használatának ismertetésére építette.

 

Párkányi Gábor, AFL üzletág vezetője a szakszerű mintavételekről, vizsgálatokról a GMP+ követelményeinek megfelelően, témakörét dolgozta fel és ismertette a nemzetközi szabályozásoknak bemutatásával.

 

A délután további részében kollégáink egy Workshop keretén belül, a részvevőket két munkacsoportra osztották. Az egyik munkacsoport a szabvány B3 modulját kapta feladatként két vezető auditorunk Vadász Júlia és Bachman Krisztián segítségével beszélték át, a részvevők probléma felvetései alapján a kereskedelmi és raktározás témakörét.

A második csoport a B4-es modult kapta és segítségükre szintén két vezető auditorunk, Erdélyi Zsolt és Kapusi Krisztián voltak. Ők szintén a jelenlévők probléma felvetései alapján a szállítmányozás témakörét dolgozták ki. A csoportok számára nagy segítség volt a nap folyamán elhangzott prezentációk, amihez a workshop során a gyakorlati oldalt is hozzá kapcsolhatták.

 

Rendezvényünket a részvevők visszajelzései alapján nagyra értékelték és igen hasznosnak ítélték. Kiemelték az érthető, magas szintű, hétköznapi nyelven történő kommunikációt, és nagy elismeréssel szóltak a workshopunkról is, mely munka során teljes választ kaphattak az egyes modulok miértjeire és hogyanjaira.

 

A mintegy 80 résztvevő nagy érdeklődésére való tekintettel, folytatni kívánjuk az ilyen és ehhez hasonló rendezvények sorát annak érdekében, hogy mind közelebb kerüljünk a vevőkhöz, a felhasználókhoz, a szolgáltatásaink igénybevevőihez, ezáltal is biztosítva a megbízóinkat arról, hogy az SGS Hungária Kft. szakértőire, minden körülmények között, a legmagasabb szinten számíthatnak.

 

Előadóinknak köszönjük az elvégezett munkát, az érdeklődőknek az aktív részvételt.

 

konference

 

 

konference