Mit keres?

Lomb- és talajvizsgálatok

June 27, 2018

A termőföldről szóló 1994 évi LV. törvény 64.§-a elő írja, hogy a földhasználónak gondoskodnia kell a talaj humuszos termőrétegének megőrzéséről, szervesanyag-tartalmának fenntartásáról, továbbá a talaj tápanyag-szolgáltatását és a termesztett növények tápanyagigényét figyelembe vevő – műtrágyák használata esetén – vizsgálatra alapozott környezetkímélő tápanyag-gazdálkodás folytatásáról.

Az AKG programban ehhez képest is szigorúbb feltételeknek kell megfelelnie a nyerteseknek, hiszen talajvédelmi szakértő bevonásával és aláírásával kell megtervezni a tápanyag-gazdálkodási tervet. Ez évről évre folyamatos odafigyelést, szakértelmet és időt követel a gazdáktól.
Jelenleg a legtöbb gazdaságban azonos tápanyagdózissal és technológiával termesztenek egy-egy kultúrát, pedig a talajvizsgálatok is jól mutatják, hogy a talaj tápanyagszintje és szolgáltató képessége táblánként, de táblán belül is jelentős eltéréseket mutat. Ennek megfelelően egy optimális hozamszint eléréséhez egy jó talajon kevesebb, gyengébb talajon több tápanyagra van szükség. A talajvizsgálati adatok alapján tervezett tápanyagutánpótlással jelentősen növelhető a gazdálkodás eredménye, hiszen egyes területeken eltüntetjük a limitáló tápanyaghiányt, máshol viszont csökkentjük a ráfordítást.

Az SGS Hungária Kft. Laboratóriuma szakértő szolgáltatás nyújt, amely minden segítséget biztosít a gazdálkodók számára.
- Talajmintavétel
- Akkreditált laborban készült talajvizsgálat - Szaktanácsadás

Lépjen velünk kapcsolatba még ma és vegye igénybe talajmintavételi, - vizsgálati és szaktanácsadási szolgáltatásunkat!

Lépjen velünk kapcsolatba!

  • SGS Hungária Kft.

Sirály utca 4,

, 1124,

Budapest, Magyarország