Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS tovább bővítette mezőgazdasági portfólióját, amellyel lehetőség nyílik a teljes beszállító lánc lefedésére a vetőmag-kezeléssel foglalkozó üzemek számára, hogy környezetbarát eljárással szennyeződésmentes magvakat állítsanak elő. A világon elsőként az SGS lett az ESTA folyamattanúsítás első, független tanúsító szervezete. Az ESTA tanúsítottak megbízható csávázószerekkel kezelt magvakat szállítanak a végfelhasználók, azaz a gazdálkodók, termelők, növénytermesztők és vállalkozók számára.

Az ESTA tanúsítás Az ESTA tanúsítás kockázatértékelés vizsgálatának módszerével alapvető bizonyítékokat keres a vetőmag csávázásának teljes folyamatára, beleértve a folyamatokat kísérő feljegyzésekre, előíró dokumentációkra és a személyzet képzettségére, felelősségére vonatkozóan. Az ESTA-val garantálhatja, hogy működése megfelel a piaci egyezményes minőségbiztosítási előírásoknak. A szabvány ún. ernyő szabványként is szolgál, azaz az aktuális nemzeti és iparági minőség biztosítási előírásokhoz igazodik.

 

ESA, ESTA

ESTA az ESA (European Seed Association) vetőmag-kezelési eljárásra vonatkozó minőségbiztosítási szabványa. A tanúsítás gyakorlatiasságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy létrejöttét a németországi sajnálatos méhpusztulás hívta elő, majd az SGS együttműködésével megvalósult pilot projektből fejlődött ki az ESTA szabvány.

A szabvány ennek megfelelően a fenntartható élelmiszer, állateledel és rost termékek termelésére vonatkozóan a csávázott vetőmagvak védelmére vonatkozik. A szennyező por vizsgálatokat Heubach teszttel végzik. Cél, hogy maximális hatékonyság és minimális környezeti beavatkozás mellett a szomszédos termőterületek és a helyi ökoszisztéma ne károsodjon csávázott vetőmagvak használata során.

 

KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK

Az ESTA más tanúsításokkal jól kombinálható, ezáltal időt és pénzt takaríthat meg:

  • ISO 9001
  • ISO/IEC Guide 65 – ISO/EN 45011

 

KONTAKT

Kérdéseivel, kérjük, keressen minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Kérésére elküldjük a szabványt és a check listát is e-mailben, ha jelzi az lenti címen:

Novákné Fejős Rita
m 06 30 200 8101
e rita.fejos@sgs.com