Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Napjaink üzleti környezetében a piaci versenyben való részvételhez elengedhetetlen, hogy az élelmiszerek előállításához, forgalmazásához és vendéglátáshoz kapcsolódó tevékenységek végzéséhez szükséges engedélyek beszerzése gyorsan és hatékonyan megtörténjen, melynek egyik alapfeltétele, hogy a létesítmény kialakítása megfelel a hazai és nemzetközi előírásoknak.

Az SGS engedélyeztetés területén nyújtott szolgáltatása segítségével minimalizálni tudja annak a kockázatát, hogy létesítményének kialakítását a hatóságok visszautasítsák, illetve az engedélyek kiadását megtagadják.

Élelmiszeripari engedélyek köre élelmiszeripari / vendéglátóipari tevékenység megkezdése vagy módosítása esetén:

 • Élelmiszer előállítási / kereskedelmi / vendéglátó tevékenység bejelentése, módosítása (Polgármesteri Hivatal)
 • Környezeti zajkibocsátási határérték megállapításáról szóló határozat (Polgármesteri Hivatal)
 • Külön engedély (Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály)
 • Első betárolási hely engedélye (Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály)
 • Veszélyes anyagokkal végzett tevékenység bejelentése (Kormányhivatal, Népegészségügyi Osztály)

Szolgáltatásunk csökkenti az engedélyeztetési eljárás időtartamát, valamint a vezetői idő- és pénzráfordításban is megtakarítást eredményez. Az SGS személyre szabott megoldásokkal hatékony segítséget nyújt az élelmiszer előállítás, kereskedelem és a vendéglátás szereplői részére.

 

INTEGRÁLT SZOLGÁLTATÁSOK A VENDÉGLÁTÁSBAN 

Élelmiszer-higiéniai szaktanácsadás:

 • Személyes egyeztetés keretében a végezni kívánt tevékenység és a tervezett folyamatok átbeszélése.
 • Helyszíni szemle során a létesítmény elhelyezkedésének, elrendezésének, állapotának a megtekintése.
 • Szakvélemény elkészítése a tevékenység végzéséhez szükséges főbb technológiai és kiszolgáló helyiségek meghatározására.
 • Alaprajzi kialakítás elbírálása a vonatkozó rendeletek figyelembevételével. Javaslat tétel a technológiai és kiszolgáló helyiségek elhelyezésére, egymáshoz való kapcsolódására, a helyiségek kiképzésére, a berendezések elrendezésére, személy és áruforgalom kialakítására.
 • Élelmiszer-higiéniai tervdokumentáció (tevékenységi jegyzék, technológiai-higiéniai leírás) elkészítése.
 • Hatósági tervegyeztetés megszervezése, szakmai levezetése, élelmiszer-higiéniai szempontból az Ön érdekeinek a képviselete.

 

Engedélyeztetési eljárás teljeskörű lebonyolítása:

 • Engedélyezési eljárás megindítása, kérelem formanyomtatványok kitöltése, benyújtása az illetékes hatósági szervek felé, igazgatási szolgáltatási díjak/illetékek befizetése.
 • Helyszíni szemle lefolytatása. Célja a műszaki-higiéniai-tárgyi feltételek meglétének ellenőrzése, az engedélyezett tervtől eltérő élelmiszer-higiéniai vonatkozású hiányosságok és az engedélyek beszerzését akadályozó problémák feltárása.
 • Hatósági bejárások megszervezése, élelmiszer-higiéniai szempontból a szemle lebonyolítása, felmerült szakmai kérdések megválaszolása, folyamatos kommunikáció a hatóságokkal, az engedélyek összehangolt beszerzésének céljából.
 • Engedélyek beszerzése, a hatóságok által elkészített engedélyekben szereplő adatok ellenőrzése, az eredeti engedélyek és hitelesített vásárlók könyvének személyes kézhez vétele és illetékes személynek történő átadása, VAGY az engedélyek elektronikus úton történő megküldését követően az ügyfél személyesen veszi át az engedélyek eredeti példányt és a hitelesített vásárlók könyvét.


Az engedélyezési folyamat során a sikeres együttműködés elengedhetetlen feltétele, hogy a Megbízó teljesítse az engedély megszerzéséhez szükséges tevékenységeket és tartsa a közösen meghatározott határidőket. A Megbízó részéről történő hibás vagy késedelmes teljesítésért az SGS nem vállal felelősséget.