Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

2016. január 29-én rendeztük meg az SGS Hungária Kft. történetében az első Kóser Konferenciát az SGS és a Budapesti Orthodox Rabbinátus közös szervezésében.

Az elmúlt években tapasztalt egyre növekvő igény, megkeresés a vallási követelményrendszerek szerinti tanúsításra, kiemelten a kóser termékekre vonatkozóan hívták életre a konferenciát. A több, mint harminc résztvevőnek, akik a legnagyobb élelmiszeripari cégek képviselői közül kerültek ki, lehetősége volt gyakorlati kérdéseiket Oberlander Báruch orthodox rabbinak, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője, az Európai Rabbinátus Központ vezetőségi tagjának közvetlenül feltenni, aki naprakész információval szolgált és további egyeztetési lehetőséget is felajánlott.

A kóser termékekről kialakult vásárlói kép remek üzleti lehetőséget kínál, ugyanis a kóser ételeket megbízhatónak és egészségesnek gondolják a nem zsidó fogyasztók is. Az USA-ban például a 2013-ban az értékesített élelmiszerek 40%-a már kóser, és a bevételek elérték a 17 milliárd dollárt. A hazai cégek számára elsősorban a piaci rések, speciális részpiacok jelentenek lehetőséget a világpiacon. Egy ilyen ígéretes piac a kóser termékeké, amely folyamatosan bővül, és lehetőséget ad a biztonságos, magas minőségű élelmiszerek jó áron történő értékesítésére.

Miben tud az SGS az Ön cégének segíteni? Ha már komolyan érdeklődtek kóser tanúsítás iránt, bizonyára tapasztalták, hogy mind az előkészületek, a termelés, a jelölések, mind maga a tanúsítás megszervezése, a megfelelő ismeretek és személyek célba jutatása nem egyszerű szakmai és szervezési feladat. Az SGS harmadik félként, jól bejáratott csatornáin keresztül segít felgyorsítani és tisztázni a folyamatot.

Ha kóser tanúsítással kapcsolatos szakmai kérése, kérdése lenne, kérjük, írjon az andrea.bajkai@sgs.com e-mail címre.