Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Nagyvállalatok 2015. december 5-ig elvégzendő energetikai audit kötelezettségéről tartott sikeres konferenciát az SGS Hungária Kft. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviselői és további neves szakemberek részvételével.

 

A konferencia 230 résztvevője mintegy 130 ismert nagyvállalatot képviselt, többek között a MOL Nyrt-t (amelynek sikeres ISO 50001 szerinti irányítási rendszeréről előadás is elhangzott), a Magyar Postát, a Magyar Telekomot, a Chinoint, a legnagyobb víziközmű-szolgáltatókat, a Magyar Suzukit, az EON-t az ELMÜ-t, valamint az ISD Dunaferrt.

 

Az előadók hangsúlyozták, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem mellett a szabályozás célja a versenyképesség növelése, amely többek között az energiaköltségek csökkentésével érhető el. Éppen ezért a négyévente ismételten elvégeztetendő auditálás alól mentességet kap az a nagyvállalat, amely ISO 50001 szerinti energiairányítási rendszert vezet be és ezt tanúsíttatja erre akkreditált tanúsító szervezettel, amilyen az SGS is.

Az ISO 50001 szerinti rendszer bevezetésének költsége és időigénye nagyban függ a vállalatok kiinduló energiagazdálkodási színvonalától, de a jelentős energiafelhasználású nagyvállalatoknál, a tapasztalatok szerint, a rendszer számos eleme működik, így a bevezetés saját szakemberekkel, viszonylag kis befektetéssel megoldható.

 

Ha szeretné megtekinteni az SGS Hungária Kft. prezentációit, kérjük írjon a istvan.barczi@sgs.com  címre.