Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

2015. negyedik negyedévében esedékes az ISO 9001:2015 szabvány kiadása, amely a végső változat követelményeit mutatja be. Különböző megoldásokat kínálunk, hogy segítségünkkel a szervezetek át tudjanak állni az ISO 9001:2008 tanúsításról, és megfelelhessenek az ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek.

Az ISO/DIS 9001 szabványtervezetben lévő főbb változások:

Struktúra és terminológia, ideértve az ANNEX SL keretrendszerének alkalmazását is. Az ISO/DIS 9001 szabvány átveszi az ANNEX SL szakaszbeosztását, amely valamennyi új és módosított ISO irányítási rendszer (IR) szabvány kötelező keretrendszere lett. 

 

ISO 9001:2008

 ISO 9001:2015 (DIS változat)

“Termékek”                                

“Termékek és szolgáltatások”

“Dokumentáció” “Feljegyzések”

“Dokumentált információ”

“Munkakörnyezet”

“Folyamatok működési környezete”

“Beszerzés”

“Termékek és szolgáltatások külső szolgáltatótól”

“Kiszervezett folyamat”

“Külső szolgáltató”

 

Egy szervezet minőségirányítási rendszerének (MIR) szélesebb értelemben vett, külső és belső környezete (4. és 6. szakasz)
A MIR bevezetése és működtetése során a kockázat alapú megközelítés alkalmazása nagy mértékben függ a szervezet környezetétől. A szervezetnek azonosítania kell a kockázatokat és lehetőségeket, hogy a MIR biztosíthassa a várt eredményeit, ideértve a szervezet környezetéhez kapcsolódó vagy az által meghatározottakat is. A kockázatok és lehetőségek kezeléséről intézkedni kell, az intézkedéseket be kell építeni a MIR folyamataiba, és annak eredményességét értékelnie kell.

Minőségirányítási rendszerek (MIR) részletes követelményei (az 5. és a 7–10. szakasz)
Az ISO/ DIS 9001 szabvány előírja, hogy a MIR tervezése, bevezetése és továbbfejlesztése során a szervezet folyamat alapú megközelítést alkalmazzon.

Hogyan segíthet az SGS?

Bevezető tanfolyamaink segítségével meglévő és leendő ügyfeleink megismerkedhetnek az ISO/ DIS 9001 szabvány követelményeivel és a kockázat alapú gondolkodásmóddal. Az SGS az első olyan tréningeket tartó szervezet, melynek egynapos tanfolyamát az IRCA a folyamatos szakmai fejlődés (CPD) értékelése során elfogadja. 

Szakértőink az ISO/DIS 9001 szabvány követelményei alapján felmérik a szükségleteket, hogy gördülékeny és átlátható átállási folyamatot biztosíthassunk. Szervezete strukturált segítséget kap, melynek során közösen megállapítjuk, mennyire felelnek meg jelenlegi rendszerei és irányítási eszközei az ISO/DIS 9001 szabvány követelményeinek, szükség esetén pedig akciótervet dolgozunk ki.

Lépjen kapcsolatba az SGS irodával még ma, és tegye meg az első lépést az ISO 9001 szabványt érintő átállásban.