Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az International Featured Standard (IFS) szervezésben 2014. november 13-án ismét megrendezésre került az élelmiszervállalkozók részére a már hagyománynak számító IFS Élelmiszerbiztonsági konferencia a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

A résztvevők átfogó képet kaphattak az élelmiszer-biztonság jelenlegi helyzetéről, a szabályozást illető jövőbeni elképzelésekről illetve az információk elősegítették a hazai vállalatok felkészülését az egyre magasabb szintű élelmiszer-biztonsági követelményeknek való megfelelésre. A minisztériumi, hatósági és tanúsító testületek  előadóin kívül az élelmiszer-kereskedelem továbbá az élelmiszerbiztonságot támogató vállalkozások szakemberei  is megszólaltak.

Az résztvevők megismerkedhettek többek között az IFS legfrissebb szabványtervei mellett az egyre égetőbb jogszabályi követelményekkel és védjegyekkel, a hatósági kiemelt ellenőrzések eredményeivel, a kereskedelmi nyomonkövetés egy új módszerével, IFS tanúsító cégek auditorainak szakmai tükrével továbbá az élelmiszervállalkozások minőségi munkáját támogató hazai és EU-s támogatási lehetőségekkel.

Az SGS Hungária Kft  - mint a rendezvény gyémánt fokozatú támogatója  - Krzyzewsky Nóra személyében az IFS Food 6 szabvány élelmiszervédelmi követelményeiről és az auditok tapasztalatán keresztül az élelmiszervállalkozók lehetőségeiről tájékoztatta a hallgatóságot. Nóra gyakorlati tapasztalatain keresztül világított rá az élelmiszerlánc sérülékenységére és a megelőzést szolgáló lehetőségekre.

Az IFS konferencia során az SGS Hungária standján nagy érdeklődés mutatkozott mind a tanúsítási, mind pedig a termékellenőrzési tevékenység iránt.