Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS Hungária Kft. pályázatot nyújtott be a TÁMOP 6.1.2/AKMR/09/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című európai uniós pályázati kiírásra „Lelki egészség program megvalósítása az SGS Hungária Kft-nél” címmel.

Az SGS Hungária Kft. munkatársai a napi munkavégzésük során gyakran kerülnek kiélezett helyzetbe. Ennek oka egyrészt az autóval való közlekedés, az időre teljesítés kényszere, a különböző ügyfelekkel való találkozás, az ügyfelekkel való eredményes és megfelelő kommunikálás akár idegen nyelven is, az esetleges eltérő álláspontok egyeztetése. Az ügyfelekkel azok saját munkahelyén találkozunk, ezért a sűrűn változó munkahelyi környezethez való alkalmazkodás, a nem rutinszerű cselekvések és az ezekhez kapcsolódó döntések okozhatnak stressz helyzeteket. Ezek kezelése nap, mint nap ismétlődő elvárás a munkatársakkal szemben. Sokan sokféleképpen dolgozzák fel a szituációkat.

Vállalatunk elkötelezett a munkatársak életminőségének, egészségi állapotának javításában.

A pályázat adta lehetőség keretein belül szeretnénk tudatos fejlődést elérni ebben a kérdésben annak érdekében, hogy a napi stressz ne vonja el a munkatársaink figyelmét a feladatok sikeres megoldásától.

A megvalósításra kerülő program legfontosabb célja a proaktív működés elméletének elsajátítása és a résztvevői viselkedésbe való hatékony beépítése, az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazásának megtanulása.  Eredményeképpen komplex változás következhet be, amely hozzájárulhat az SGS hatékonyabb működéséhez.

A program a résztvevők számára lehetőséget nyújt a versenyszellem fejlesztésére, az elvárások összhangjának megteremtésére, a személyes fejlődésre, a negatív hatások csökkentésére. A programok segítenek, hogy a résztvevők meglévő tudására, tapasztalatára és készségeire támaszkodva, új megközelítésben, más szemszögből, szemléljék a helyzeteket, és úgy éljenek a kínálkozó lehetőségekkel, alkalmazkodva a változásokhoz, hogy közben egy állandó öntanulási folyamatban megismerjék saját magukat, működésüket és a tapasztalatok és az önismeret révén képessé váljanak ilyen módon dolgozni és élni.

A program keretében a résztvevők interaktív módszerekkel sajátítják el az ismereteket.

A program 3 fő elemre támaszkodik:

  • programindító, záró workshop és sportnap
  • stressztréning programok
  • stresszcoaching programok.

A program keretében egészségterv is készül. Ennek célja, hogy hosszabb távon kijelölje a vezetés és a munkatársak életminősége javítására irányuló tevékenységek útját, és lehetővé tegye az időről időre megtörténő mérések eredményeképpen a mielőbbi hatékony beavatkozást.

Mikó Zsuzsanna
Rendszer- és szolgáltatástanúsítás
Üzletfejlesztési vezető

t: +36 1 309 3353
f: +36 1 309 3333

Az SGS Csoport a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezete. Az 1878-ban alapított SGS a minőség és feddhetetlenség mintájául szolgál világszerte. Mintegy 67,000 szakember áll az ügyelek rendelkezésére világszerte több mint 1,250 irodában és laboratóriumban.