Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008-ban írta ki először a környezetközpontú technológiafejlesztési pályázatokat kis- és középvállalkozások számára. A pályázat 2009. január 15-én lezárult, de a 2009-2010-es akcióterv szerint az idei év első negyedévében újra ki fogják írni. A támogatás mértéke az akcióterv szerint az összes elszámolható költség 40-50 % -a lehet.
A támogatható technológiai fejlesztések a következő területekre irányulhatnak:
anyag- és energiatakarékos, hulladék- és emisszió szegény technológiák bevezetése az elérhető legjobb technika (BAT) alkalmazása alap- és segédanyagok megújuló, ill. másodnyersanyagokkal való kiváltását célzó technológiák környezetbarát csomagolástechnológia Ennek a pályázatnak az a különlegessége, hogy a pályázóknak nem kell gazdasági vállalást tenni (pl. bevétel növekedést elérni) a fejlesztés révén. Ez a jelenlegi recessziós időszakban igen fontos lehet. Ezzel szemben a pályázati kiírás lényeges eleme, hogy a fejlesztés következtében környezetterhelés csökkentésnek kell megvalósulnia. A környezetterhelés csökkentését a kiválasztott környezeti teljesítménymutatók esetében mind a kiinduló értéken (bázisérték), mind a vállalt értéken be kell mutatnia a pályázónak. A vállalt értékek elérése képezi a szerződéses kötelezettséget. A környezetterhelés csökkentésére vonatkozó vállalások bázisértékét hitelesítő tanúsítvánnyal kell alátámasztani.
A projekt megvalósítása során készített jelentésekben a pályázónak be kell nyújtania minden környezetterhelésre vonatkozó vállalása esetében az adott évre vonatkozó hitelesített értékeket.
A bázisértékeket és a projekt során megvalósított cél értékeket tehát hitelesített tanúsítvánnyal kell igazolni.
Az SGS Hungária Kft. akkreditációja, valamint munkatársainak szakmai felkészültsége és feljogosításuk alapján kész elvégezni a környezetvédelmi adatok hitelesítését, amely szükséges a pályázati támogatás elnyeréséhez.  
A támogatás elnyerésének további feltétele, hogy a pályázónak rendelkezni kell, vagy a vállalnia kell az ISO 14001 követelményeinek megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer tanúsíttatását, vagy az EMAS szerinti nyilvántartásba vételét, vagy el kell nyernie az EU ökocímke, illetve a hazai Környezetbarát Termék minősítést.
Az ISO 14001, illetve az EMAS szerinti környezetközpontú irányítási rendszer tanúsítása, illetve hitelesítése az SGS Hungária Kft. fő tevékenységei közé tartozik, így ezekkel is szívesen állunk Ügyfeleink rendelkezésére.
További információért lépjen velünk kapcsolatba a következő elérhetőségek valamelyikén:
tel: +36 30 369 1622
Email Az SGS a világ vezető minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezete. Az 1878-ban alapított, genfi székhelyű vállalatcsoport szinte a világ összes országában jelen van képviseleteivel, szolgáltatásaival.