Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS 2006 végén vette át az FVM által kiszervezett debreceni és kecskeméti laboratóriumok működtetését, Debrecenben és Kecskeméten. A kecskeméti labor vezetője Szegény Zsigmond, a debreceni labor vezetője Dr. Harman Béla.
Mindkettő laboratóriumot auditálta a NAT és megállapította , hogy az MSZ EN ISO/IEC 17025: 2005  szabvány követelményeinek a laboratóriumok megfelelnek
A debreceni talajvédelmi laboratórium akkreditálási műszaki területe: talaj; növényi anyagok; felszíni-, felszín alatti- és öntözővíz; szennyvíz; iszap; szennyvíziszap; hígtrágya;
szerves trágya; tőzegek és tőzegkészítmények, gilisztahumusz, kertészeti földkeverékek; tápközegek; műtrágyák és talajjavító anyagok kémiai és fizikai vizsgálata.
A kecskeméti talajvédelmi laboratórium vizsgálati területei: Talajok és növények kémiai vizsgálata. Elsősorban a tápelem- és a toxikus elem tartalom meghatározása. Talajok fizikai tulajdonságainak meghatározása. Vizek (felszíni-, öntöző-, talaj- és szennyvíz), szennyvíziszapok, hígtrágyák, szerves trágyák, komposztok, tőzeg és tőzegkészítmények fizikai, kémiai paramétereinek toxikus elem tartalmának vizsgálata. Műtrágyák, talajjavító anyagok kémiai és fizikai vizsgálata minőségellenőrzéshez, forgalomba-hozatali engedélyhez.