Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az élettudományokkal foglalkozó vállalatok világszerte az SGS-re támaszkodnak, ha peptidtömeg ujjlenyomat vizsgálatra kerül sor.

Tömegspektroszkópián alapuló peptidtérképezési szolgáltatásunkkal segítséget nyújtunk ügyfeleinknek a forgalomba hozatali engedélyekkel kapcsolatos ICH Q6B irányelvek teljesítésében.

A peptidtérképezés alkalmazható a minőségellenőrzésben a sarzsok közötti különbségek vizsgálata során, mind a gyógyszerkutatás, mind a gyártási folyamat során, valamint alkalmas az egyedi fehérje ujjlenyomatának megállapítására és a genetikai kódnak megfelelő elméleti aminosav-szekvenciával való összehasonlításra.

Az SGS szakemberei részt vettek a peptidtérképezés MS módszerrel történő kidolgozásában is, amelyhez a gyors atom bombázás (FAB-MS) módszerét alkalmazták még az 1980-as években. Ezért látható, hogy tudás és szakértelem tekintetében felülmúlhatatlanok. Az általuk használt fehérjeazonosítási eljárások a következők:

  • A fehérjemolekula fragmentálása specifikus enzimek segítségével vagy kémiai módszerrel.
  • A kapott peptidkeverék elemzése online LC-MS technikával.

A peptidtérképezés az egyik legjelentősebb rendelkezésre álló eszköz a fehérjeelemzés területén, s a következő problémákra is fel lehet használni:

  • Diszulfid-híd meghatározás  
  • N-terminális és C-terminális szekvencia bizonyítás (MS/MS szekvenálással)
  • A poszttranszlációs módosítások, mint például a glikoziláció és foszforiláció, helyének szűrése és azonosítása.
  • Az ezt követő MS/MS vagy gázfázisú szekvenciaelemzés során útmutatás a megfelelő jel kiválasztásához.

Nemzetközi működésünk során az élettudományokkal foglalkozó üzleti vállalkozások széles körével van kapcsolatunk, ideértve a vezető 20 gyógyszeripari vállalatot. Ezért bátran állíthatjuk, hogy mi vagyunk Ön számára a tökéletes partner, ha fehérje-ujjlenyomat vizsgálattal kapcsolatos megoldások érdeklik.

Még ma vegye fel a kapcsolatot az SGS-sel, és megmutatjuk, hogy miként tudunk segítségére lenni (gliko)protein elemzéssel kapcsolatos kérdéseiben.