Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

ISO 45001 tanúsítás – csökkentse szervezeti kockázatát és fejlessze munkahelyi egészségvédelmét és biztonságát (MEB), hogy az SGS segítségével megszerezze tanúsítását vagy átálljon az új szabványra.

A Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerek (MEBIR) a szervezetek kockázatkezelő stratégiájának alapvető részét alkotják. A MEBIR bevezetésével a szervezet képes lesz:

  • Megvédeni az ellenőrzése alatt dolgozó munkatársakat és érintett feleket 
  • Megfelelni a jogi követelményeknek 
  • Megkönnyíteni a folyamatos fejlődést

Az ISO 45001 lesz az MEBIR-re vonatkozó új nemzetközi szabvány. Miközben hasonlít az OHSAS 18001-ra, az új ISO 45001 szabvány alkalmazza minden új és felülvizsgált ISO irányítási rendszer szabvány Annex SL legmagasabb szintű keretét.

Az ISO 45001 összehangolható egyéb irányítási rendszer szabvánnyal, mint például az ISO 9001:2015-tel vagy az ISO 14001:2015-tel. Az ISO 45001 szabványt 2018 március 12-én tették közzé

Az alábbiakban találhatók a kulcsfontosságú követelmények és az OHSAS 18001-től való eltérések.

ISO 45001 szabvány – Fő területek és szervezeti környezet

Az ISO 45001-ben erősen hangsúlyos szerepet kap a szervezeti környezet. Megköveteli a szervezettől, hogy átgondolják, hogy mit várnak tőlük az érdekelt felek a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítás területén. A szervezetnek meg kell határoznia, mely érdekelt felek fontosak a MEBIR szempontjából, valamint melyek ezen érdekelt felek vonatkozó követelményei.

Az ISO 45001 szándéka, hogy magas szintű ismereteket nyújtson a szervezeteknek azokról a lényeges kérdésekről, amelyek akár pozitívan, akár negatívan érinthetik őket, valamint arról, hogyan kezelhetik munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági felelősségeit munkavállalóik felé.

Érdekeltségi kérdéseknek számítanak azok a kérdések, amelyek befolyásolják a szervezetet kitűzött eredményei elérésének képességében. Ide tartoznak a MEBIR célkitűzések, mint például a MEB politikában foglalt elkötelezettségeknek való megfelelés.

MEB vezetőség

A felső vezetőségnek közvetlen részvételen keresztül kell bizonyítania elkötelezettségét a MEBIR iránt azáltal, hogy stratégiai tervezésében számításba veszi a MEB teljesítményt.

A felső vezetőségnek emellett a dolgozók irányításában, támogatásában a velük való kommunikációban való aktív szerepvállalással, valamint a szervezeti MEB kultúra előmozdításával és vezetésével hozzá kell járulnia az MEBIR hatékonyságához.

Ez az új szabvány világosan meghatározza a felső vezetőség felelőssége és elszámoltathatósága iránt támasztott követelményeket a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítás tekintetében. Ez annak érdekében történik, hogy az egészségvédelmi és biztonsági vagy egyéb vezetőkre ne lehessen alapvető felelősséget ruházni a szervezeten belül.

Részvétel és tanácsadás

A szabvány megköveteli a szervezet felső vezetőségétől, hogy ösztönözze a dolgozók felé irányuló tanácsadást, valamint a dolgozóktól és azok képviselőitől a részvételt, mivel ezek kulcsfontosságú tényezők a MEB irányításban.

A tanácsadás kétirányú kommunikációt – párbeszédet és eszmecserét – jelent, és beletartozik a dolgozók és a képviselők számára szükséges információk időben történő megadása, mielőtt a szervezet döntést hozhatna.

A MEB irányítási rendszer a dolgozók részvételétől függ, ez az, ami lehetővé teszi, hogy a munkavállalók hozzájárulhassanak a MEB teljesítményre vonatkozó döntéshozatalhoz és visszajelzést adjanak a javasolt változtatásokról.

A szervezetnek minden szinten ösztönöznie kell a munkavállalókat a veszélyes helyzetek jelentésére, hogy megelőző intézkedéseket foganatosítsanak és javító intézkedések történhessenek. Emellett lehetővé kell tenni, hogy a munkavállalók anélkül jelenthessenek és javasolhassanak fejlesztésre szoruló területeket, hogy elbocsátástól, fegyelmi eljárástól vagy hasonló büntetéstől kelljen tartaniuk.

A MEBIR kockázatalapú megközelítése

A szervezeti háttér jelentőségével szoros összefüggésben áll a MEBIR kialakításakor és bevezetésekor alkalmazandó kockázatalapú megközelítés követelménye. A szervezeteknek meg kell határozni azokat a kockázatokat és lehetőségeket, amelyekkel számolniuk kell annak érdekében, hogy a MEBIR elérje a célzott eredményeit.

A kockázatok és lehetőségek között szerepelnek azok, amelyek relevánsak a szervezeti háttérre nézve, vagy az határozza meg őket. A szervezetnek lépéseket kell tervezniük, amelyek foglalkoznak ezekkel a kockázatokkal és lehetőségekkel, be kell a lépéseket vezetniük a MEBIR folyamataikba és értékelniük kell azok hatékonyságát.

Kiszervezés

A szabvány megköveteli a szervezetektől, hogy biztosítsák az MEBIR-üket befolyásoló kiszervezett folyamatok meghatározását és ellenőrzését. Amikor kiszervezett termékeket és/vagy szolgáltatásokat nyújtanak a szervezet ellenőrzése mellett, a beszállítói és a szerződéses kockázatot hatékonyan kell kezelni.

Dokumentált adatok

Az OHSAS 18001-ben szereplő „dokumentum” és „feljegyzés” helyébe a „dokumentált adat” kifejezés kerül. Azokat a feldolgozott adatokból származó bizonyítékokat, amelyeket nem a hivatalos dokumentumrendszerben tárolnak, mint például az okostelefonokon vagy táblagépeken tárolt elektronikus adatokat, mostantól elfogadják.

Átállás az OHSAS 18001 szabványról az ISO 45001 szabványra

Amennyiben az Ön szervezete jelenleg rendelkezik akkreditált OHSAS 18001 tanúsítással, az új szabvány hivatalos közzétételétől számítva három év áll a rendelkezésére az új ISO 45001 szabványra való átállásra.

Hogyan segíthet az SGS?

Tanfolyamaink segítségével megismerkedhet az ISO 45001 követelményeivel, az Annex SL-lel, a Kockázatalapú gondolkodásmóddal és a támogató vezetői magatartással. Kérésre gap elemzést végzünk, amely rávilágít azokra a változtatásokra, amelyeket az OHSAS 18001-ről az ISO 45001 tanúsításra való átállás érdekében végre kell hajtani.

Ha többet szeretne megtudni az ISO 45001-ra történő átállásról, lépjen velünk kapcsolatba!

Jövőbeni frissítések

Már elérhető az ISO 45001 szabvány, és be lehet szerezni az ISO Store-ban.

A hivatalos ISO 45001 munkacsoport (ISO/PC 283) volt a felelős az ISO 45001 szabvány fejlesztéséért és közzétételéért.

Amint további hírek válnak elérhetővé az ISO 45001 közzétételéről, közzétesszük őket.