Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Emelkedjen ki versenytársai közül az SGS által kínált AS/EN 9100 audittal és tanúsítással!

A repülőgépiparban a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek kell megfelelni, legyen szó akár tervezésről, gyártásról vagy nagyjavítási és javítási szolgáltatásokról. A repülőgépiparban – a polgári repüléstől kezdve a hadászatig –a minőséget az AS/EN 9100 szabványcsalád alapján mérik.

Az International Aerospace Quality Group (IAQG – Nemzetközi Repülőgépipari Minőségügyi Csoport) által kifejlesztett AS/EN 9100 repülőgépipari szabvány a teljes ellátási láncot lefedi. Ebbe beletartoznak többek között az eszköztervezők és -gyártók, a kiegészítők és cserealkatrészek szállítói és az ellátást, karbantartást vagy javítást, nagyjavítást nyújtó szolgáltatók. A szabványt a világon mindenütt bevezették, de földrészenként más-más nevet adtak neki. Amerikában „AS 9100”, Európában „EN 9100”, míg az Ázsia/Csendes-óceáni térségben „JISQ 9100” az elnevezése.

Kapcsolódó szabványok

Az AS/EN 9100 szabvány a repülőgépipari tanúsítás alapszabványa, de szükség szerint el tudjuk kalauzolni a Society of Automotive Engineers (SAE – Autóipari Mérnökök Társasága) által közzétett, a különféle iparági szegmenseket szabályozó kapcsolódó szabványok rendszerében is:

  • AS/EN 9110 – karbantartó és javító vállalatok részére
  • AS/EN 9120 – repülőgépipari kizárólagos képviselők és nagykereskedők részére
  • AS 9003 – kiszervezett inspekciós és minőségügyi ellenőrző rendszer szolgáltatók részére

A tanúsítási szolgáltatásokon túl mélyreható képzést is kínálunk az AS/EN 9100 és a kapcsolódó minőségirányítási szabványok követelményeinek bemutatására. A területi tanfolyamok időpontjával kapcsolatban lépjen kapcsolatba a helyi SGS irodával!

A minőségirányítás és a folyamatos fejlesztés kultúrájának kialakításában szolgáltatásaink széles választékával állunk rendelkezésére:

  • minőségirányítási rendszerének párhuzamos auditálása és tanúsítása a már bevezetett irányítási rendszereivel együtt
  • a minőségi teljesítmény egyedi kritériumai alapján biztosított, személyre szabott auditmegoldások az SGS segítségére lehet a kritériumok kialakításában is, de a már meglévő rendelkezések alapján is ellenőrizheti a teljesítményt

Az AS/EN 9100 szabvány alapján végzett SGS audit segítségével bizonyítsa a repülőgépipari szabványok iránti elkötelezettségét!