Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Ha nemzetközi vasút-üzemeltetők és vasúti társaságok felé kívánja értékesíteni termékeit és szolgáltatásait, akkor cégének jelentős előnye származik majd a vasúti minőségirányítás benchmarkjaként ismeretes IRIS tanúsítás megszerzéséből. Ez a tanúsítás kötelező, ha Európában értékesít.

Az International Railway Industry Standard (IRIS – Nemzetközi vasútipari szabvány) a teljes vasúti ellátási lánc üzleti irányítási rendszereinek világszerte elterjedt értékelési módszere. Az ISO 9001 szabványra épül, és a nemzetközi vasútipar speciális követelményei alapján lett kialakítva.

Tapasztalt auditoraink mélységében ismerik az Ön iparágát és a vonatkozó iparági tanúsítási szabványokat, és sikeresen végig tudják vezetni vállalatát az IRIS tanúsítás folyamatán. A siker új piacok meghódítását eredményezi, és bizonyítja a minőség és biztonság iránti elkötelezettségét.

Az IRIS előírások és irányelvek magas fokú átláthatóságot biztosítanak a vasúti szállítók auditálásában. A vasútipari eszköz- és alkatrészszállítókra vonatkozik, és a jármű- és jelzőberendezés-iparágakban 2009 óta kötelező. Az IRIS szabványt az Association of European Railway Industries (UNIFE – Európai Vasútipari Szövetség) fejlesztette ki.

Az IRIS tanúsítás követelményei az érintett társaságok irányítási rendszereinek szerves részét képezik, és az alábbi területeken biztosítanak előnyöket:

Rendszerintegrátorok

  • a különböző gyártási telephelyek minőségének fejlesztése
  • a szállítók értékelésének és jóváhagyásának egyszerűbb folyamata
  • nincs szükség önellenőrzési auditra
  • hozzáférés az IRIS közös internetes adatbázisának pontos és megbízható adataihoz

Eszközgyártók

  • IRIS platform az adatok felvitelére és frissítésére
  • a sikeres tanúsításról közzétett információkhoz hozzáfér az összes rendszerintegrátor és leendő ügyfél
  • jobb iparági láthatóság
  • idő és pénz megtakarítása egyetlen tanúsítással (ISO 9001 és IRIS)

Üzemeltetők

  • a teljes ellátási lánc fejlesztése; a vasúti eszközpark és a járműrendszerek fejlesztése

Az IRIS tanúsítási szabvány alapján végzett értékelésünkkel fejlesztheti vasúti minőségirányítási rendszerét, tanúsítási, képzési és auditszolgáltatásainkkal pedig javíthat teljesítményén.