Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Bányászati, földművelési és ipari tevékenységei port és szálló hamut bocsáthatnak ki.

Az SGS környezetvédelmi csapatai a probléma monitorozása céljából mintát vesznek a porból, és Önnel együtt tervet dolgoznak ki a jövőbeli porkibocsátás korlátozására. Lépjen kapcsolatba velünk, és tudja meg, hogyan segíthetünk helyszíni műveleti tisztábbá tételében!

A por és hamu monitorozásával költséghatékony módon azonosíthatók a fő ellenőrzésre szoruló területek és a jelentős porkibocsátással járó eltérések. A vizsgálatokat viszonylag rövid időn belül el lehet végezni (például egy adott panasz forrásának azonosítását), de általában évek leforgása alatt történik. Sok bányászati művelet a porkibocsátást a porkezelő rendszerek hatékonysága jeleként értékeli, és porkibocsátási hálózatot működtet egy bánya egész élettartama során, még a rehabilitáció idején is.

Csapataink különböző terepmonitorozási technikákkal határozzák meg egy probléma mértékét. Ha a mért porszintek meghaladják a törvényes kereteket, Önnel együtt dolgozva meghatározzuk a vállalata számára legjobb megoldásokat ezek csökkentése érdekében.

Az SGS segít Önnek:

  • Átfogó porkibocsátás-monitorozási rendszer megtervezésében
  • A megfelelő felszerelések használatával egy rendszer bevezetésében
  • Elvégezni a monitorozást, valamint terepcsapatokat küldeni a mintagyűjtés és -csere elvégzésére
  • Elemzés készítésében és rendszeres jelentésekkel
  • Rendszere akkreditálásában vagy Ön helyett akkreditált monitorozási szolgáltatás működtetésében

Ha adott helyszíneken a szél és az eső is hozzájárul a porkibocsátáshoz, megvizsgáljuk az olyan éghajlati feltételeket, amelyek a jövőben hatással lehetnek a kiporzási mintákra. Ezáltal átfogó tisztítási tervet dolgozhatunk ki, amely cége jövőbeli működésére tekintettel minden vonatkozó tényezőt számba vesz.

Kockázatértékelést is végezhetünk az egyéb egészségi és biztonsági problémák felderítésére. Megvizsgálhatjuk a porkibocsátást a sugárzáshoz hasonló kockázatok elkerülése szempontjából is, ha ez az Ön helyszínén ez indokolt.

Képzett csapatunk megóvhatja Önt a költséges és veszélyes porkibocsátástól. Hívja őket még ma, és dolgozzunk együtt vállalata innovatív megoldásain!