Egészség és Biztonság Élelmiszer-allergén vizsgálat
Az SGS élelmiszeri allergiavizsgálati szolgáltatásai segítik Önt megfelelni az élelmiszercímkézési követelményeknek és védeni a közösséget. Élelmiszeri allergiavizsgálati programunk keretén belül allergiát kiváltó anyagokat vizsgálunk az élelmiszerekben.

Célpiacai allergének címkézésére vonatkozó követelményei teljesítése érdekében tisztában kell lennie az allergén összetevőkkel és a lehetséges, allergének okozta keresztszennyezésekkel. Átfogó és független vizsgálati és címkézési szolgáltatásaink lefedik mindezen szempontokat az élelmiszeri ellátási lánc minden szakaszában. A elismert polimeráz-láncreakció (PCR) és enzimhez kapcsolt immunszorbens (ELISA) vizsgálati eljárásokat alkalmazzuk, hogy megállapítsuk a kis mennyiségben előforduló allergének jelenlétét is.
Szinte minden ismert élelmiszer-allergén fehérje, amik nagy mennyiségben fennmaradnak és gyakran az élelmiszer feldolgozását is túlélik. Bár majdnem minden élelmiszer-fehérje lehet allergén, az Európai Unió allergén-címkézési szabályzata szerint a következők váltanak ki leggyakrabban allergiás reakciót:
- Zeller
- Glutén a gabonafélékben (pl. árpa, zab, rizs, búza)
- Tojás
- Hal
- Farkasbab
- Tej és tejtermékek
- Lágytestűek (pl. kagylók, éti kagylók, osztriga, fésűkagyló)
- Mustár
- Diófélék (pl. mandula, brazil dió, kesudió, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, hikoridió, pisztácia, dió)
- Tengeri rákfélék (pl. tarisznyarák, homár, garnéla rák)
- Szezámmag
- Szója
- Kén-dioxid és szulfitok (10mg/kg vagy 10mg/L felett)
Lépjen kapcsolatba az SGS-sel még ma a további részletekért arról, hogy élelmiszer-allergén vizsgálataink miként segítik elő a szabályozási megfelelőséget és fogyasztói védelmét.