Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Feleljen meg az EU légi közlekedésre vonatkozó kibocsátáskereskedelmi rendszerének (ETS) az SGS segítségével! Tudjon meg többet kifejezetten a légi közlekedési ágazat számára kifejlesztett tanúsítási szolgáltatásainkról!

2012-től a légi közlekedési ágazatot is bevonják az EU kibocsátáskereskedelmi rendszerébe (ETS). Ha Európába, Európából vagy Európán belül üzemeltet repülőjáratokat, be kell tartania azon EU tagállam jogszabályi követelményeit, ahová Ön tartozik.

A megfelelőség azt jelenti, hogy jóváhagyott módszerrel monitorozza tonnakilométerét és szén-dioxid-kibocsátását, és igazolt jelentést ad ki adatairól.

Ingyenes kibocsátási egységeket is kiosztanak, de csak akkor, ha a megfelelő alapadatokat leadta. A meg nem felelés költséges lehet, mert az ingyenes mennyiségen felüli minden kibocsátott tonna szén-dioxidot évente meg kell vásárolni.

Az SGS elismert globális vezető az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának igazolásában. Minden évben ÜHG-kibocsátáscsökkentési projektek és ÜHG-leltárak százain dolgozunk, beleértve több mint 450 beiktatást az EU-ban. Ezzel a tapasztalatunkkal egyedülálló segítséget nyújthatunk tonnakilométerei és szén-dioxid-kibocsátási jelentései igazolásában.

Hasonlóan nagy tapasztalattal rendelkezünk a légi közlekedési ágazat szereplőivel és tagjai vagyunk a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnek (IATA). Aktívan részt vettünk a légi közlekedés EU ETS-be való felvételén dolgozó csoportokkal az EU Bizottság, az Európai Akkreditálási együttműködés (EA) és a Nemzetközi Emisszió-kereskedelmi Szövetség (IETA) mellett.

Osztott tanúsítási szolgáltatást nyújtunk - kezdeti megfelelőségi értékelést a jelentési határidő előtt egy évvel, majd végleges adatigazolást a határidő előtt a rákövetkező évben. Ezzel a megközelítéssel idejekorán ellenőrizhetjük a belső rendszereit és felhívhatjuk figyelmét a fejlesztésre szoruló területekre. Az adatokkal választ adhat a kapacitás-problémákra és minimálisra csökkentheti az ingyenes egységek meg nem ítélésének kockázatát.

Világszerte kétszáznál is több üvegházhatásúgáz-értékelővel dolgozunk, így igény szerint testre szabhatjuk Önnek igazolási csapatunkat: a világ számos pontján elérhető helyi értékelők a lehető legjobb szolgáltatást nyújtják a lehető legkisebb utazási költséggel.

Hívja a tanúsító csapatunkat még ma, hogy megtudjon többet az EU ETS tanúsításáról a repülési ágazatban!