Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

A környezet vagy a tápláléklánc radioaktív szennyezettségének korlátozására az SGS radioaktivitás-vizsgálatot végez különféle termékeken. Hívja akkreditált laboratóriumainkat még ma!

A környezetben természetesen és mesterségesen előforduló radioaktivitási szint mérése fontos az emberi egészség és az ökoszisztémák szempontjából. A törvény előírja, hogy az élelmiszerekben és a környezetben előforduló radioaktivitást ellenőrizni kell.

Ha szeretné garantálni, hogy termékei késedelem nélkül kerüljenek piacra, meg kell győződnie arról, hogy a termékeiben talált radioaktivitás szintje megfelel a jogszabályoknak. Előfordulhat, hogy tanúsítania kell, hogy termékeit megvizsgálták. Akkreditált laboratóriumaink elvégezhetik ezeket a vizsgálatokat, és megoldásokat ajánlhatnak a radioaktív hulladék kezelésére, megelőzve ezáltal a jövőbeli szennyeződést.

Különféle termékeket elemzünk, többek közt:

  • Élelmiszerek: gabonák, zöldségek, tejtermékek, ivóvíz, tej és folyékony mártások
  • Kozmetikumok
  • Vegyi anyagok
  • Környezeti minták: levegő, talaj, üledék, homok, flóra és fauna, tengervíz, édesvíz
  • Kórházi és ipari szennyvíz
  • Hulladéklerakó telephelyek: ellenőrizzük hulladékát, meggyőződünk arról, hogy megfelel az egyes hulladéklerakó-típusokra vonatkozó radioaktivitási korlátozásoknak
  • Ökoszisztéma monitorozása: egész ökoszisztémát is tanulmányozunk, ha az nagy valószínűséggel szennyezett, illetve környezeti monitoring céljából
  • Nukleáris területek: szakértőink méréseket végezhetnek régi nukleáris területeken, amelyeket renoválni szeretnének
  • Organikus eredet: ha terméke természetes összetevőkből készül, megmérhetjük szén-14 tartalmát organikus eredete meghatározására

Multilab ® laboratóriumaink a legújabb technológiát használják: gamma-spektrometriát, proporcionális gázáramlás-számlálót alfa és béta mérésekhez, valamint folyadékszcintillációt. Módszereink gyorsak és hatékonyak. Segítségükkel megkülönböztethetjük a természetes sugárzást és a mesterséges radionuklidokat, így meghatározhatjuk, milyen helyreállítási vagy tárolási megoldásokra van szüksége a különböző radioaktivitási fajták esetén.

A folyamat végén tanúsítást adunk radioaktivitási vizsgálatunkról, így biztosan megfelelhet termékei exportkövetelményeinek. Hívja csapatunkat ma, és határozza meg termékei sugárzási szintjét!