Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Ha meg kíván győződni arról, hogy berendezései és folyamatai nem szivárogtatnak kis koncentrációjú fémeket a környezetbe, az SGS nyomfémelemzéssel azonosítja a kockázatos területeket iparágában. További információért hívja szakértői csapatunkat!

A fémek számos ipari vagy vegyi folyamat eredményeként már kis koncentrációban is szennyezik a környezetet. Higany vegyületek, a csővezetékek hegesztései, a fémbevonatok és más összetevők bizonyos mennyiségű fémet szivárogtathatnak a vizébe vagy a talajába. Ezek bekerülhetnek a táplálékláncba is - a higany például a kagylók és a rákfélék húsában halmozódik fel - ahol az emberi egészséget is károsíthatják.

Kis koncentrációjú fémek elemzésével és a fémek módosulatainak vizsgálatával azonosíthatjuk iparága problémás területeit, és tervet készíthetünk a kockázat jövőbeli minimalizálására.

Kellő tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy helyszíni és helyszínen kívüli működéséhez megoldásokat kínáljunk. Elvégezzük üzeme és folyamatai feltérképezését. Szakértő elemzőkből álló csapatunk a legújabb felszerelések és műszerek használatával környezeti mintát vesz az ivóvízből, az élő- vagy szennyvízből, a talajból, az üledékből vagy iszapból, a halakból vagy kagyló- és rákfélékből.

Kis koncentrációjú fémtartalmakra irányuló elemzésünk és speciáció segítségével állapítjuk meg, hol vannak telephelyén a problémás területek. Ennek során a legkorszerűbb technikával dolgozunk, mint amilyen az induktív csatolású plazma - nagy felbontású tömegspektrometria. Jelentéseink rávilágítanak arra, hogy milyen formában halmozódnak fel a kis koncentrációjú fémek, és folyamatai miként juttatják azokat a környezetbe. Megvizsgáljuk továbbá a fémszennyeződés esetleges jelenlétét, hogy elkülöníthessük azt a formát, amelyben a fém jelen van, és ezáltal felmérhessük a biológiai hasznosíthatóságát és az ökotoxikológiai hatását.

Igény szerint megvizsgáljuk az Ön céljaihoz illő helyreállítási és kármentesítési módszereket is. Lépjen kapcsolatba szakértői csapatunkkal még ma, hogy hatékonyan és biztonságosan üzemeltethesse folyamatait!