Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Területe történetének tanulmányozása az első nélkülözhetetlen lépés a fontos információk begyűjtésében, amelyek biztosítják projektje sikerét és költséghatékonyságát. Területe vizsgálatának elindításához hívja az SGS szakértőit még ma!

A tájékozódó, avagy "első lépés" tanulmány előtt teljes képet kell nyernie területe történetéről. Ez elengedhetetlen a föld vagy talajvíz szennyeződéséről készülő tanulmány sikeréhez. A történeti tanulmány készítése jelentősen csökkenti egy befejezetlen tájékozódó tanulmány kockázatait.

A legtöbb történeti tanulmánynak része az összes eddigi papírmunka és a területhez kapcsolódó tervek dokumentációja. Ugyanakkor az elhagyott területek, használaton kívüli ipari telephelyek, de még egyes új létesítmények esetében is az adatok gyakran nem teljesek, hiányosak. Ezért iktatunk be egy "interjú" szakaszt is történeti tanulmányunkba.

A rendelkezésre álló adatok megvizsgálásával újra felépíthetjük a terület történetét, és rávilágíthatunk a különböző tevékenységekre, amelyek ott történtek. Ez lehetővé teszi, hogy a jövőbeli vizsgálatok során a kockázatértékelésünk kiemelt területeire összpontosíthassunk.

A dokumentációs szakasz része a tájékozódás:

  • Adminisztrációs archívumok: kataszter és ingatlan-nyilvántartás, régi működési vagy környezetvédelmi engedélyek, lehetséges rendőrségi jelentések vagy régi földhasználati tervek
  • Térképarchívumok: topográfia, geológia, talajtan, hidrogeológia, természetes környezet, régi légi felvételek vagy műholdképek
  • Működésre vonatkozó archívumok: régi ipari tervek, régi földfejlesztési projektek és föld alatt felszerelések hálózata

Az interjúszakasz célja a lehető legtöbb részletes adat begyűjtése a terület múltbéli tevékenységeinek tanúitól Találkozunk korábbi vállalati dolgozókkal, a korábbi környezetvédelmi szolgáltatókkal vagy operációs vezetőkkel, és a területén egykor dolgozott külső szolgáltatók tagjaival.

Vizsgálatainkat követően minden egyes történeti tanulmányhoz egyedi megoldást ajánlunk. Ez biztosítja Önnek a dokumentációt és a tereptanulmányt. Garantálunk egy személyre szabott, teljes beavatkozási stratégiát, és csökkenthetjük a jövőbeli költségeit azzal, hogy megelőzzük a váratlan szennyeződési zónák kialakulását.

Hívja csapatunkat ma, kérjen történeti tanulmányt, és tudjon meg többet telephelyéről!