Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

A poliklórozott bifenilek (PCB-k) a legszigorúbban szabályozott veszélyes vegyületek közé tartoznak. PCB vizsgálatok elvégzéséért hívja az SGS-t, hogy megtudja, ipari tevékenységei ezen mérgező anyagok kibocsátásával járnak-e!

A PCB-ket számos termékben használják, transzformátoroktól és építkezési alapanyagoktól kezdve tintákig és festékekig. Némelyikük mérgező és hulladéklerakókban, illetve ipari égetési folyamatoknál előforduló PCB szennyezés során a környezetbe juthat.

Mivel elég stabilak ahhoz, hogy ne bomoljanak le, a PCB-k a környezetben maradnak. Például az 1920-as években megkezdett használatuk óta termelt PCB-k tíz százaléka a mai napig a környezetben maradt. A PCB-ket nagy távolságokra is el lehet juttatni. Ennek eredményeképp súlyos globális környezetszennyezésért és az egészségre gyakorolt káros hatásokért lehetnek felelősek. Ezért számos országban használatuk tiltott vagy szigorúan korlátozott. 

E súlyos környezeti és egészségügyi kockázat kezelése érdekében tapasztalt szakértőkre van szüksége, hogy azonosítsa az összes lehetséges PCB-forrást, valamint felügyeletükre és megszüntetésükre gyakorlati megoldást találjon.

Helyszíni laboratóriumaink mintát vesznek különböző lehetséges forrásokból, és megállapítják a PCB-k esetleges jelenlétét. Az eredmények alapján készített jelentések tanáccsal és ajánlásokkal szolgálnak Önnek az összes hatályos rendszabály betartásához és munkahelyi gyakorlatainak a PCB-k csökkentéséhez szükséges módosításához.

Minimalizálja a környezetre gyakorolt káros hatásokat és győződjön meg róla, hogy tevékenységei nem jelentenek az emberi egészségre kockázatot! Szerezze meg egészségügyi bizonylatát üzlete jövője érdekében! Hívja csapatunkat még ma!