Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az utasszállító hajók, teherhajók, kompok és konténerhajók mind egyre szigorúbb szabályozásnak alávetett környezetszennyező anyagokat bocsátanak ki.

Az SGS környezetvédelmi szolgáltatásainak igénybevételével megfigyelheti a hajók által kibocsátott szennyező anyagokat és betarthatja a jogszabályokban meghatározott határértékeket. Hívja csapatunkat ma, és tudjon meg többet!

Az összes hajó-kibocsátás ismerete alapvető fontosságú annak biztosításához, hogy hajói megfeleljenek a jogszabályi követelményeknek, ami lehetővé teszi az ellenőrzött vizekre és kikötőkbe való belépést. Hajókémény-kibocsátás ellenőrző szolgáltatásunk nyomon követi a kipufogókon és hajókéményeken keresztül távozó szennyező anyagokat. Hatékony tesztelési módszereket alkalmazunk, melyek megbirkóznak flottája szélsőséges körülményeivel, például a magas hőmérséklettel, esővel illetve a mozgásból adódó problemákkal. Míg a mintavételezést a helyszínen hajtják végre, az elemzés a fedélzeten és akkreditált laboratóriumainkban történik.

A hajó-kibocsátási szolgáltatás igénybe vételének egyik előnye, hogy kiterjedt irodahálózatunk segítségével a tesztek már az indulási kikötőben elvégezhetők, mielőtt a hajók ellenőrzött vizekre érnének.

A Nemzetközi Tengerészeti Szervezet a globális felmelegedés mérsékelése céljából megalkotott egyezménye (a MARPOL-egyezmény VI. melléklete), mely a hajók által okozott légszennyezés megelőzésére irányul, szigorúbb nitrogén-oxid, kén-oxid és üvegházhatású gáz kibocsátási határértékeket szab meg. Célja a környezetminőség és az emberi egészség javítása, különös tekintettel a kikötők és partvonalak közelében élő közösségekre. Az elkövetkező hónapokban és években új MARPOL módosítások lépnek hatályba. Forduljon szakértői csoportunkhoz, hogy naprakész információkkal rendelkezzen a legújabb fejlemények tekintetében!

Szolgáltatásainkhoz a MARPOL-egyezmény átdolgozott VI. mellékletében előírt felszereléseket és módszereket alkalmazzuk. Megfigyeléseink gyakorisága és jelentéseink formátuma szintén megfelel a jogszabályi követelményeknek és ezek felhasználhatóak a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettsége dokumentálására. Emellett bizonyítékkal szolgálnak a szabályozó szervek és a részvenyesek számára a jogszabályok betartásáról.

Részletes megfigyelési jelentést nyújtunk Önnek, amely magába foglalja a kibocsátási statisztikákat illetve a kibocsátás csökkentésének és szabályozásának lehetőségeit. Rendelkezésére állunk a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló költséghatékony és fenntartható folyamatok megtervezésében, beleértve akár a hajtóművek módosítását.

A kibocsátás csökkentésével egyértelműen demonstrálja üzleti partnereinek és részvényeseinek a környezettudatos működés iránti elkötelezettségét. Tegye könnyebbé a jogszabályok betartását és vegye igénybe a hajók szennyezőanyag-kibocsátását ellenőrző szolgáltatásunkat! Hívjon bennünket ma!