Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Bármilyen járművön elvégzett pontos mennyiségmérés fontos tényező az ömlesztett folyékony áruk és cseppfolyósított gázok kereskedelmében.

Az SGS által nyújtott hajó- és uszálykalibrálási szolgáltatások segítségével elkerülheti a rendszeresen jelentkező tranzit veszteségeket, ugyanakkor kiépítheti a kereskedelmi bizalmat és tisztességet a szállítmányozókkal és más érdekeltekkel.

A pontos hajó- és uszálykalibrálás fontossága

A kalibrálás – egy tartály pontos térfogatának egy bizonyos mérési értékhez viszonyított meghatározása – egyike a kulcstényezőknek, amikor pontos mennyiségméréseket kell végezni. Pontos kalibrálási táblázatok nélkül még a legjobb ellenőrző rendszerek és a legpontosabb mérések is értéktelenné válnak. Az SGS mint kalibrációs partner segítségével biztos lehet abban, hogy a mérések a legnagyobb pontossággal történnek, így Ön kiépítheti a bizalmat az ügyfeleivel és megelőzheti a költséges tévedéseket.

A hajóterek kalibrálásának hagyományos módszerei mellett az SGS élharcosnak számít minden új technológiai fejlesztésben. A csúcsminőségű technika, mint pl. a lézer távmérési technológia lehetővé teszi a hajók és uszályok fennakadásmentes kalibrálásának elvégzését a további költségek és károk minimális szinten tartásával. Kapacitási táblázatokat és pontossági igazolásokat is készítünk a megbízható mennyiségmeghatározás érdekében.

Miért az SGS?

Az SGS a világon vezető szerepet játszik minden típusú tárolóeszköz fizikai kalibrálásában, beleértve a statikus tárolótartályokat, teherszállító járműveket, szétszerelhető tartályokat és hajókat, valamint a speciális gáz- és LNG-szállítókat. Világméretű hálózatunkban magasan képzett kalibrálási mérnökök végzik a munkát a legkorszerűbb eszközökkel és szoftverrel.

Az iparágban dinamikus vezetőként az SGS aktív jelenlétet tart fenn számos ipari testületben, szabványügyi szervezetben és műszaki munkacsoportban, többek között az ASTM, az ISO, a CEN, az EI (Energy Institute, korábbi nevén Institute of Petroleum) és az IFIA keretében.

Bármely kalibrálási feladat SGS által történő végrehajtása mindig az elfogadott nemzetközi normákon és szabványokon alapul, amilyen pl. az API, az ASTM, az EN, az ISO, a CEN, illetve a nemzeti és regionális szintű szabványalkotó szervezetek. Egy bizonyos tranzakcióban vagy tranzakciósorozatban az ésszerű kockázatkezelés lehetővé tételéhez az SGS tanácsokkal szolgálhat arról, hogy hogyan kell kiválasztani a hivatkozni és használni kívánt legalkalmasabb szabványokat. Műszaki tanácsadó csapatunk is elérhető, és segítséget nyújtanak azoknak a kérdéseknek a megválaszolásában, amelyek a szabványokkal, a munkavégzési gyakorlattal vagy technológiával kapcsolatosak.

Tudjon meg többet arról, hogy az SGS által nyújtott hajó- és uszálykalibrálási szolgáltatások hogyan segítik Önt a szállítmányokkal kapcsolatos legnagyobb mérési pontosság elérésében.