Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az Egyesült Államok 2008-as fogyasztói termékbizonság fejlesztési törvénye (CPSIA) szabályozási változások sorát vezette be fogyasztási termékek gyártói, importőrei, magán címkézői és elosztói számára.

Az USA-ban bizonyos értékesített termékeket Általános Megfelelőségi Tanúsítvány (General Conformity Certificate) kell, hogy kísérjen, ezek igazolják, hogy a vizsgálatok szerint a termékek megfelelnek a vonatkozó előírásoknak. Ám számos, a gyermekeknek készült termékre szigorúbb előírások vonatkoznak, köztük:

  • Kötelező, harmadik fél által vizsgálat és tanúsítás egy akkreditált laboratóriumtól
  • Az ólom használatának korlátozása a hordozófelületekben 
  • Szigorúbb korlátok a festékekben és felszíni bevonatokban található ólomnak
  • Szigorúbb korlátok vagy tiltás bizonyos ftalátok esetén
  • Kötelező játékbiztonsági szabvány (ASTM F963)

Még ha ezek a főbb szabályozások átláthatónak is tűnnek, szabályozási bonyodalmak útvesztőjét rejtik. Az SGS CPSIA szolgáltatásai célja átvezetni Önt ebben az útvesztőben, hogy üzleti vállalkozása érthesse a szükséges szabványokat és elérhesse azokat. Az Általános Megfelelőségi Tanúsítvány (GCC) elkészítésének felelőssége az egyéni importőrök és gyártók vállán nyugszik, és mivel súlyos pénzügyi bírságra számíthatnak meg nem felelés esetén, szolgáltatásaink sosem voltak még ilyen fontosak. Hasonlóképpen lényeges a gyermekek számára készült termékek vizsgálatának a lehető legpontosabb módon és legkevesebb bonyodalommal való elvégzése, hogy termékei útja a piacra gyors és gördülékeny legyen.

Mivel a CPSIA szabályozások oly sok mindenre kiterjednek, így az ügyfeleink igényeinek és az előírt biztonsági szabályainak megfelelőn szabjuk testre a programot.

Az SGS szolgáltatások kétrétűek:

  • Tanácsadási programok, amelyek CPSIA stratégiát állítanak fel, továbbá ha termékvizsgálatokra is szükség van, ezeket CPSIA vizsgálati szolgáltatásokkal is támogatjuk 
  • Képzési csomagok, hogy gondoskodjunk arról, hogy alkalmazottai, alvállalkozói és ellátói a beszállító láncban ismerik a CPSIA megfelelőséggel összhangban lévő legjobb gyakorlatokat

Nemzetközi hírnevet szereztünk ügyfeleink megsegítésében a szabályozási szabványok elérése terén, így az SGS kell legyen a legelső választás, ha az USA piacain kíván termékeket értékesíteni.