Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Építsen bizalmat termékeiben az SGS energiahatékonysági tanúsítási rendszere segítségével.

A gyártók, beszállítók, döntéshozók és fogyasztók biztosak lehetnek abban, hogy azon termékek, amelyek a mi energiahatékonysági tanúsítási védjegyünket viselik, következetesen meg fognak felelni a Szabványoknak és Előírásoknak valamint a teljesítményi követelményeknek.

A rendszer az ISO/IEC útmutató 67-ben foglalt kategória 5-nek megfelelően lett kialakítva (a terméktanúsítás alapjai). Ezt az SGS energiahatékonysági E&E ügyrendi bizottsága kezeli és elektromos készülékeket és alkatrészeket foglal magába.

Mit tartalmaz a tanúsítás?

A nemzetközileg elfogadott IEC biztonsági és teljesítményi követelményeire, vagy helyi megfelelőjükre összpontosít; a folyamat a következőket tartalmazza:

  • Vizsgálat
  • Áttekintés
  • Tanúsítási döntés
  • Gyári ellenőrzés
  • Engedély az SGS energiahatékonysági tanúsító védjegy használatára
  • Piacfigyelés

A főbb tanúsítási feltételek:

Kategória Név
Készenléti mód Egy watt szabályozás (minden elektromos készülék készenléti módban)
Energiafogyasztás Set top boxok, televíziók, otthoni világító berendezések, mosogatógépek, mosógépek, hűtőberendezések
Energiahatékonyság Minden előzőleg említett terméktípus

Tanúsítvány meghosszabbítása

Igényelheti energiahatékonysági tanúsítása kiterjesztését ugyanazon, ám más helyen gyártott termékek, vagy további, ugyanazon helyen gyártott terméktípusokra. Kérelmét egy tanúsítványokkal foglalkozó ügyvezetőnk át fogja tekinteni, és szükség esetén további vizsgálatokat, auditot vagy áttekintést kezdeményez. Amennyiben kérelme sikeres és a kiterjesztés lehetséges, új tanúsítvány lesz kibocsátva.

Tanúsítvány és jelek felügyelete

A rendszer integritásának biztosítása érdekében felügyeljük a tanúsítványok és védjegyek használatát piacfigyelés, gyári ellenőrzések és más források (pl. fogyasztók, hatóságok és más tanúsító testületek) segítségével. Amennyiben bármely SGS energiahatékonysági tanúsító védjegyet viselő termék biztonsága vagy szabványoknak való megfelelősége megkérdőjelezhető, kivizsgálást indítunk és ha szükséges újrateszteljük. Ha a tanúsítvány vagy a védjegy nem megfelelően van használva, annak felfüggesztését vagy a tanúsítvány visszavonását kezdeményezzük, és ha szükséges kártérítést igényelhetünk.

Szemléltesse termékei minőségét az SGS energiahatékonysági védjegyével.