Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS SEDEX tagok etikus kereskedelmi auditjával (SMETA) csökkenti az etikus kereskedelmet ellenőrző auditok terén a nélkülözhető kiadásokat.

A SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange) web alapú rendszer arra lett tervezve, hogy segítse a szervezeteket kezelni a munkaügyi gyakorlatokra vonatkozó adatokat a beszállítói láncban. A tagoknak lehetőségük van közzétenni közvetlenül a SEDEX rendszerben a SMETA auditok jelentéseit, hogy azokat láthassák a vásárlók.

A SEDEX tagok megegyeztek egy legjobb gyakorlatokat leíró útmutatóban, amely egy általános módszer az auditrendszerek fejlesztéséért és az audit jelentések kölcsönös elfogadásának népszerűsítéséért. Az Etikus Kereskedelmi Kezdeményezés (ETI) alapvető irányelvein túl, a SMETA áttekinti a teljesítményt a bevándorló munkások munkához való joga, az irányítási rendszerek és bevezetésük, alvállalkozási kapcsolatok, otthoni munka és a környezeti kérdések terén is.

Az audit előtt hozzáférést kérünk az auditálandó helyen kitöltött önértékelési kérdőívhez. Ezt követően az audit körülbelül egytől négy napig tart a helyszínen, ez az alkalmazottak számától függ. Az audit végén egy kiigazító cselekvési tervet adunk a létesítménynek és egy teljes jelentést is átnyújtunk, amely, ha úgy kívánják, feltölthető a SEDEX adatbázisába. Miután az audit befejeződött, továbbra is együtt dolgozhatunk Önnel és igazoljuk a javasolt kiigazító intézkedések teljesítését.

Az SGS már régóta megkülönböztetett résztvevője a fenntarthatósági auditoknak számos kódexnek és szabványnak megfelelően. A SEDEX Associate Auditor csoport alapító tagjai közé tartozunk, amely a SEDEX-szel dolgozik, hogy növelje az auditáló eljárások és jelentések közti összhangot.

Tudjon meg többet arról, hogy az SGS SMETA auditjai miként segítik Önt és beszállítóit az etikus kereskedelmi követelményeknek való megfelelés fenntartásában.