Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az elektromos és elektronikus termékek gyártóinak, kereskedőinek és beszállítóinak különböző, célpiacukhoz kapcsolódó veszélyes anyagok korlátozására (RoHS) vonatkozó szabályozásoknak kell megfelelniük.

Mi az a RoHS?

Az EU RoHS 2011/65/EC irányelv korlátozza az ólom és más esetlegesen veszélyes anyagok használatát, mint többek között a kadmium, higany és króm VI az elektromos és elektronikus termékekben. A RoHS 0.1% vagy 1,000ppm (a kadmium kivételével, ahol a határ 0.01% vagy 100ppm) tömeg per homogén anyag mennyiségre korlátozza ezeket az anyagokat.

2015. június 4-én a 2011/65/EU irányelvet módosította a 2015/863 irányelv, hozzáadva 4 új ftalátsavat, mellyel 10-re nőtt a korlátozott anyagok száma. Az 1-től 7-ig terjedő, valamint a 10 és 11 kategóriákba tartozó termékeknek meg kell felelniük az irányelvnek 2019. július 22-re. A 8. és 9. kategóriába tartozó termékeknek pedig 2021. július 22-re.

Az SGS-nek világszerte 28 RoHS akkreditált laboratóriuma van, amivel a megfelelőség eléréséért mi vagyunk az ideális partner Ön számára.

Az EU RoHS direktíva szoros kapcsolatban van az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól (WEEE) szóló 2002/96/EC irányelvvel, ami elektromos termékek gyűjtésére, újrahasznosításra és helyreállítására állít fel célokat. 

A világ más részein is léteznek hasonló szabályozások, köztük Kínában, Japánban, Dél-Koreában, az USA-ban, Norvégiában és Törökországban.  Vegyipari szakértőink segítenek Önnek csökkenteni a nemzetközi és nemzeti, korlátozott anyagokra vonatkozó szabályozásoknak való nem-megfelelést.

Vegyipari hálózatunk által nyújtott szolgáltatásaink között található:

  • RoHS ellenőrzés és vizsgálati szolgáltatások
  • SGS RoHS tanúsító védjegy
  • RoHS megfelelőségi nyilatkozat
  • RoHS Megfelelőségi értékelési szolgáltatás a BOMcheck.net használatával
  • RoHS megfelelőség igazolás
  • REACH: SVHC anyagok vizsgálata és SVHC Kockázat Elemzés
  • WEEE tanácsadás
  • Környezetbarát ellenőrzés
  • Vegyi vizsgálat

Laboratóriumaink nemzetközi hálózata és több mint 1000 szakértőnk a területen gondoskodnak arról, hogy Ön rendelkezzen a szükséges ipari adatokkal a korlátozott anyagokra vonatkozó megfelelőségi igazolás jóváhagyásához.