Professzionális Élelmiszerbiztonsági Kultúra Értékelés

Mérje és fejlessze vállalkozása élelmiszerbiztonsági kultúráját, feleljen meg a GFSI, Codex és a jövőben hatályba lépő jogszabályi elvárásoknak.

A Global Food Safety Initiative (GFSI) az élelmiszerbiztonsági kultúrát a következőképpen határozza meg: „Közös értékek, eszmeiség és normák, melyek befolyásolják gondolkodásmódunkat és az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos magatartásunkat a szervezeten belül.

Ez globális jelentőséggel bír. A szegényes élelmiszerbiztonsági kultúra problémás esetekhez, sőt akár súlyos megbetegedésekhez is vezethet – az élelmiszerkultúra fejlesztésével azonban a kockázatok minimalizálhatóak és a fogyasztók számára a biztonságos élelmiszer előállításának feltételei megvalósíthatóak. Ezért alapvető fontosságú, hogy a globális élelmiszerellátási láncban résztvevő vállalatok tudatos élelmiszerkultúrát gyakoroljanak.

Ebben segíthet az SGS-Realize Professzionális Élelmiszerbiztonsági Kultúra programja.

Professzionális Élelmiszerbiztonsági Kultúra Értékelés

Az SGS Realize élelmiszerbiztonsági kultúra programja részletes online elvégezhető értékelést kínál vállalkozásának, amelyet élelmiszeripari szakértők és foglalkozás-pszichológusok fejlesztettek ki. A program segít betekintést nyerni az alkalmazottak viselkedéskultúrájába az élelmiszerbiztonsági audit keretein kívül és olyan alkalmazható intelligenciát biztosít, mely felhasználható a vállalat élelmiszerbiztonsági kultúrájának folyamatos fejlesztéséhez. Ezáltal a vállalat hatékonyabbá válhat a csapatmotiváció fenntartásában, az emberi mulasztások minimalizálásában, illetve az élelmiszerbiztonsági problémák és panaszok csökkentésében. A program támogatja a vállalatot, hogy megfeleljen az élelmiszerbiztonsági szabványok legújabb követelményeinek.

VEST Keretrendszer

Az SGS a VEST keretrendszer létrehozásával négy fő pillért határozott meg a Realize Program keretein belül:

 • Vision - Vízió: A vízió meghatározza-e a kívánt kultúrát?
 • Empowerment - Felelősségvállalás: Felelősséget vállalnak-e az alkalmazottak a jövőkép megvalósításában?
 • Systems - Rendszerek: A meglévő rendszerek támogatják-e a jövőképet?
 • Trust - Bizalom: Az alkalmazottak hisznek és bíznak a jövőképben?

Csomagjaink

Realize Programunkat 3 csomagban kínáljuk, melyek közül Ön az igényeinek megfelelően választhat.

 • Standard PDF jelentés, mely kiemeli a legfontosabb megállapításokat
 • PrémiumHozzáférés az online irányítópultunkhoz (csak egy webhelyhez) a legkorszerűbb CATS platformunkon keresztül, amely az adatokat és az egyes alkalmazottak teljesítményét is megjeleníti 
 • Diamond Online hozzáférés nemzetközi adatokhoz, részletezési lehetőségekhez és trendelemzésekhez,
  beleértve a helyszíni és földrajzi teljesítményértékelést is. Ez a csomag magába foglalja a testreszabást és szakértői elemzést is.

Előnyök

Miért előnyös programunk az Ön üzletének?

Egyszerűen fogalmazva: a program biztosítja, hogy vállalkozása megfeleljen a legújabb GFSI, Codex követelményeknek és jövőben hatályba lépő jogszabályi elvárásokat is implementál. A program előnyei azonban túlmutatnak a megfelelésen. Az alábbiakban csak néhány példát mutatunk be:

 • Az Elkötelezettség Megmutatása
  • A Realize, Professzionális Élelmiszerbiztonsági Kultúra program kihagyhatatlan lehetőséget kínál a vállalatvezetés számára, hogy világosan megmutassa elkötelezettségét az élelmiszerbiztonság iránt.
 • Az Alkalmazottak Felelősségvállalása
  • A szakértői részvétel erejének kihasználásával bevezetésre kerülnek az egész vállalkozásra kiterjedő, bevált gyakorlatok, melyek mind a menedzsment, mind az alkalmazottak számára elérhetővé válnak.
 • A Jelenleg Alkalmazott Gyakorlatok Monitorozása
  • Alkalmazzon dinamikus, többszintű megközelítést a szervezeti kultúra nyomon követésére, amely lehetővé teszi a célzott kockázatkezelési és mérséklési módszertant és folyamatos fejlődést eredményez az üzleti életben. Értékelje az üzleti kockázatot az élelmiszerbiztonsági kultúra adataihoz való hozzáféréssel.
 • A Teljesítmény Elismerése
  • Ismerje el és jutalmazza a csapat erőfeszítéseit a legjobb gyakorlatok megvalósításával.
 • A Tanulás Megerősítése
  • A képzés adaptálása, innovatív kommunikációs megközelítések kidolgozása és bevált gyakorlatok megosztása a vállalkozások között.

 

Miért az SGS?

A világ vezető minőségellenőrző, ellenőrző, vizsgáló és
tanúsító vállalataként az SGS elismerten a minőség és az integritás globális etalonja. Folyamatosan túllépünk a fogyasztók és a szabályozók azon elvárásain, hogy olyan piacvezető szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyek versenyelőnyt jelentenek ügyfeleink számára.

Képzési megoldások az SGS Akadémiával

Az élelmiszer-képzési megoldások széles skálája számos kézbesítési formátumon keresztül is elérhető, beleértve a Virtuális Oktató Led Képzést (VILT) vagy az e-learninget.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Üzenet elküldése