Mérje és fejlessze vállalkozása élelmiszerbiztonsági kultúráját, feleljen meg a GFSI, Codex és a jövőben hatályba lépő jogszabályi elvárásoknak.
A Global Food Safety Initiative (GFSI) az élelmiszerbiztonsági kultúrát a következőképpen határozza meg: „Közös értékek, eszmeiség és normák, melyek befolyásolják gondolkodásmódunkat és az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos magatartásunkat a szervezeten belül.
Ez globális jelentőséggel bír. A szegényes élelmiszerbiztonsági kultúra problémás esetekhez, sőt akár súlyos megbetegedésekhez is vezethet – az élelmiszerkultúra fejlesztésével azonban a kockázatok minimalizálhatóak és a fogyasztók számára a biztonságos élelmiszer előállításának feltételei megvalósíthatóak. Ezért alapvető fontosságú, hogy a globális élelmiszerellátási láncban résztvevő vállalatok tudatos élelmiszerkultúrát gyakoroljanak.
Ebben segíthet az SGS-Realize Professzionális Élelmiszerbiztonsági Kultúra programja.