PROJEKTMENEDZSMENT ÉS MŰSZAKI ÁTVILÁGÍTÁS AZ SGS-NÉL

Segítünk Önnek, hogy csak a fő tevékenységére és a döntéshozatalra kelljen összpontosítania! Olvasson tovább és ismerje meg szolgáltatásainkat!

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

+36 1 309 3300

sales.hu@sgs.com

PROJEKTMENEDZSMENT

Műszaki ellenőri felügyelet

A megrendelő nevében szakmai ellenőrzési és felügyeleti szolgáltatás az építési területen. Rendszeres helyszíni bejárások, technológiai, kivitelezési utasítások felülvizsgálata, illetve jóváhagyása, átadási és átvételi eljárások vezetése.

 

            

Tervellenőrzés, -honosítás

HIVENTURE támogatása egyes tervezett építési projektek előkészítésében. Segítünk a megvalósíthatóság, az ütemtervek, a költségvetés, és a műszaki leírások kivitelezésében. Amennyiben nem magyar tervező készítette a terveket, azok felülvizsgálata, honosíttatása is feladatkörünkhöz tartozik.

Felelős műszaki vezetés

A kivitelezés operatív irányítása.

Minőségirányítás

Minőségirányítás és ellenőrzés, technológiai, kivitelezési utasítások felülvizsgálata, illetve jóváhagyása. Belső ellenőrzési terv, minőségirányítási terv elkészítése és végrehajtása.

Munkavédelem, munkabiztonság

Kockázatértékelések, egészségvédelmi és biztonsági tervmellékletek készítése, felülvizsgálata, ellenőrzése, munkavédelmi utasítások elkészítése, munkavédelmi koordinátori feladatok ellátása.

Költségkontroll

Az építési projektek költségvetési tervének és tény adatainak összehasonlítása, kontrolling tevékenység.

MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI ÁTVILÁGÍTÁS

Jelentése

Átvilágítás (DUE DILIGENCE), valamely összetett tárgy, szolgáltatás színvonalának, használhatóságának (értékének) megállapítása.
Műszaki (Technical) DD: A TDD felmérő, kutató és elemző munka. A megbízó képet alkot a projekt tárgyáról (általában ingatlanról, vagy épületről, építményről).
Tényeket vizsgál, következtetéseket fogalmaz meg a vizsgálat tárgyának alkalmasságáról.

 

Mikor szükséges?

Műszaki okok

Esetleges alapvető alkalmatlanság (Red Flag Report – RFR) megállapítása.
Állapotfelmérés
Rejtett hibák feltárása

Gazdasági megfontolások

A műszaki problémák és állagmegőrzési OPEX/CAPEX igények.• A DD priorizál, ütemez és segít az állagmegőrzés, a javítás, és a fejlesztés költségtervezésében is. 

Kockázat csökkentés

A balesetek több, mint 50 %-a nem ismert műszaki problémákból adódik.

A bajok további 40 %-a emberi eredetű. Az üzemeltetési hiányosságok feltárásával megelőzhetők ezek a váratlan káros események.

Környezetvédelmi (Environmental Due Diligence)

Az adott létesítmény környezeti kockázatait méri fel. Teljes képet alkot nem csak a jelenről, hanem a használat során fellépő jövőbeni környezeti hatásokról is.

Az EDD tartalmi elemei:

Hidrológia, hidrogeológia
Geológia
Bányászat
Természetvédelmi besorolás
Mezőgazdasági tevékenység
Erdészeti jelentőség
Erdővédelem, vadászat stb.
A korábbi kutatások eredményeinek megismerése.
Hulladékkezelés
Vízgazdálkodás
Veszélyes anyagok, hulladékok (pl.: azbeszt)
Sugárzó anyagok
Robbanószerek
Zaj és rezgésvizsgálat
Levegőtisztaság

 

Jövőképünk

A világ legversenyképesebb és legeredményesebb minőségellenőrző, vizsgáló és tanúsító vállalatává kívánunk válni. Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük, hogy kategóriájukban a legjobbak legyenek. Ez a küldetés vállalatunk lelke. Csak olyan területeken tevékenykedünk, amelyeken szakértelmünk példátlan, illetve folyamatosan kiemelkedő minőségű szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleinknek világszerte.

Értékeink

Igyekszünk, hogy szenvedélyünk, tisztességünk, vállalkozói és innovatív szemléletmódunk határozzon meg bennünket küldetésünk teljesítése során. Ezek az értékek vezérelnek bennünket mindenben, amit csinálunk; erre az alapkőre épül szervezetünk kiválósága.

Történetünk

Az 1878-ban alapított SGS innovatív mezőgazdasági ellenőrzési szolgáltatásaival forradalmasította az európai gabonakereskedelmet. A vállalatot 1919-ben jegyezték be Genfben Société Générale de Surveillance néven. 1962-ben újabb szolgáltatásokat hoztunk létre az olaj-, gáz- és vegyiparban, valamint az ásványiparban.

1878-ban gabonaellenőrző állomásként megkezdett működésünk óta fokozatosan nőttünk bele piacvezető szerepünkbe. Eredményeinket folyamatos fejlesztés és innováció útján értük el, és azáltal, hogy ügyfeleink tevékenységét a kockázatok csökkentésével és a termelékenység növelésével támogattuk. Napjainkban számos iparágban tevékenykedünk, több mint 93 000 munkavállalóval 2600 irodában és laboratóriumban, a világ szinte minden országában jelen vagyunk.