Címkeellenőrzés

Csökkentse az élelmiszer-címkézési hibák kockázatát és biztosítsa az előírások betartását.

A világ különböző országaiban eltérő jogszabályok vonatkoznak az élelmiszerek jelölésére. Ezek a szabályok folyamatosan változnak, így annak érdekében, hogy egy élelmiszer vállalkozás termékeinek jelölése minden tekintetben megfeleljen a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, úgy folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a hazai és nemzetközi szabályozások változásait egyaránt.

Az SGS Hungária Kft segít Önnek eligazodni nemzetközi jogszabályok között úgy, hogy igény esetén elkészíti a jogszabályoknak megfelelő címkéit. Nemzetközi szakértői hátterünkkel, laboratóriumaink támogatásával, és a lokális szakértői tudással támogatni tudjuk az Ön cégét az egyszerű címkeellenőrzés szolgáltatástól kezdve, a címkefordításon át a kész címke jóváhagyásáig.

Címkeellenőrzés szolgáltatásunk az alábbiakat tartalmazza:

 • tápérték adatok feltüntetésének ellenőrzése,
 • összetevők feltüntetésének átvizsgálása,
 • allergén jelölések ellenőrzése,
 • magyar jogszabályoknak megfelelő jelölés ellenőrzése,
 • SGS Digicomply Labelwise and Compliance Registry

Tápérték adatok feltüntetésének ellenőrzése

Szerte a világon legalább 74 országban és kereskedelmi blokkban különböző tápérték táblázatra vonatkozó szabályokkal találkozhatnak. Szakértőink, akik jól ismerik a különböző országspecifikus követelményeket, a helyi nyelven felülvizsgálják az Ön élelmiszer jelölési tervét, hogy az megfeleljenek azon országok előírásainak, ahol termékeit értékesíteni kívánja.

A tápérték adatok ellenőrzéséhez laboratóriumi vizsgálatokat is kínálunk.

Összetevők felülvizsgálata

Biztosítani fogjuk, hogy a végtermék elkészítése során felhasznált valamennyi összetevő – beleértve a nyersanyagokat, az dúsított élelmiszereket, adalékanyagokat és technológiai segédanyagokat – megfeleljen a különféle piaci szabályozási követelményeknek. Élelmiszer-szakértőink ellenőrzik, hogy:

 • Az előírások lehetővé teszik-e az összetevő felhasználását az adott termékben
 • Az összetevők felhasználása megfelel-e a felhasználható maximális és minimális mennyiségekre vonatkozó korlátozásoknak
 • Az összetevőkre vonatkozó további jelölési és egyéb nyilatkozati követelmények teljesülnek
 • A felhasznált összetevők összhangban vannak-e a termék jogi megnevezésére vonatkozó egyedi összetételi szabályozásokkal.
 • A címkén található megnevezést és leírást helyesen tüntették fel a helyi nyelven

A termékre vonatkozó állítások alátámasztására táplálkozási és összetételi elemzéseket végzünk zsírok, szénhidrátok, élelmiszer-adalékanyagok, zsírban- és vízben oldódó vitaminok, vitaminszerű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek esetében.

GMO címkézés

64 ország egyedi GMO-címkézési követelményeinek ismeretében biztosítjuk, hogy az Ön élelmiszer címkéje megfelel ezen szabályoknak– beleértve a már rendelkezésre álló európai követelményeket, valamint az újonnan bevezetett amerikai előírásokat is.

Tárolási próba

Az Ön egyedi igényeire szabott tárolási próbát biztosítunk annak érdekében, hogy az eltarthatósági idő a jogszabályban előírt-, illetve a kereskedelmi követelményeknek is megfeleljen. A szolgáltatásunk mikrobiológiai, érzékszervi, fizikai és kémiai vizsgálatokat is tartalmazhat az Ön igényei szerint.

A mi technológiánk

Az alábbi innovatív technológiák segítenek bennünket abban, hogy az Ön által igényelt szakmai tudással a lehető leggyorsabban segítségére lehessünk. Ezek a következők:

 • Címkekezelő Rendszer (LMS): ez a 24/7 támogatott alkalmazás lehetővé teszi a felek közötti közvetlen kommunikációt, felgyorsítja az élelmiszercímke jelölésellenőrzés megrendelések továbbítását, és megőrzi a rendelési adatokról statisztikát készít.

Lépjen kapcsolatba velünk