Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

FSMA megfelelőségi megoldások az SGS-től – szolgáltatások átfogó skálája segíti Önt, hogy megfeleljen az FSMA követelményeinek.

Az amerikai FDA élelmiszer-biztonsági modernizációs törvény (FSMA) a legelsöprőbb erejű reform az amerikai élelmiszer-biztonsági törvények 70 éves történelmében. Olyan fedett létesítményekre vonatkozik, amelyek élelmiszereket vagy állattakarmányokat dolgoznak fel, csomagolnak vagy tárolnak. Az FSMA emellett vonatkozik a termelő gazdaságokra, amerikai importőrökre, szállítmányozókra, árubefogadókra, rakodókra és szállítókra, akik élelmiszert szállítanak az Egyesült Államokban. Amennyiben tevékenységeit lefedik a fent felsorolt műveletek, akkor vállalatának meg kell felelnie a szabályzat elemeinek.

Számos FSMA tanúsítással, audittal, vizsgálattal, beszállítói ellenőrzéssel, képzéssel és technikai szolgáltatással segíthetünk Önnek biztosítani megfelelőségét.

Tanúsítás

FSMA önkéntes minősített importőr program (VQIP) tanúsítással, az FDA által elismert harmadik fél akkreditált tanúsításával szolgálunk. Ez a tanúsítás külföldi beszállítók számára elérhető, ez a VQIP előfeltétele, amely az élelmiszerek gyorsított beléptetését teszi lehetővé az Egyesült Államokban.

Emellett FSMA külföldi beszállítói értékelési program (FSVP) tanúsítást is nyújtunk, amely egy akkreditált program, és a VQIP-től eltérően nem az FSMA szabályai vonatkoznak rá. Ez a tanúsítás az Egyesült Államokon kívüli létesítményeke vonatkozik, és a beszállítók értékelésére szolgál, ami által a cégek bebizonyíthatják az FSMA előírásaiknak való megfelelőségüket.

Auditok

FSMA megelőző ellenőrzéseket, importőr megfelelőségi és nemzetközi hamisítási (élelmiszer-védelmi) auditokat kínálunk. Ezek az auditok előzetes értekelésekként, gap elemzésekként vagy beszállítói auditokként használhatók és csökkenthetik a többszörös auditokra való igényt.

Vizsgálatok

Élelmiszer-vizsgálati laboratóriumaink globális hálózata által segíthetünk megfelelni az FSMA környezeti monitoringra, vízvizsgálara, beszállítói láncra és allergénkezelésre vonatkozó követelményeinek. FSMA vizsgálati protokolljaink széles skálájával és szakértelmünkkel egykapus megoldást kínálunk az összes élelmiszer és állati takarmány vizsgálati igényére.

Beszállítók értékelése és jóváhagyása

A Transparency-One az FSMA megfelelőségi platformja, amely a beszállító ellenőrzésének és jóváhagyásának automatizálásával megkönnyíti az FSMA előírásainak való megfelelést. Beszállítói adatokkal és dokumentumkezeléssel, jelentéstételi és jóváhagyási szolgáltatásainkkal segítünk nyomon követni magas kockázati szintű összetevőit egészen a forrásig.

Képzés

Átfogó, új FSMA képzési programunk segít Önnek és munkavállalóinak megérteni a bonyolult új szabályokat és megfelelni azoknak. Képzéseket kínálunk az élelmiszer- és takarmánygyártók és -beszállítók, élelmiszer-importőrök, valamint a friss termék előállítók és gazdaságok számára. Tanfolyamaink elérhetők személyes vagy online részvétellel.

Műszaki támogatás

Amennyiben Ön egy amerikai létesítmény tulajdonosa vagy üzemeltetője vagy olyan importőr, akire vonatkoznak az FSMA szabályok, Önre auditálási, kockázatkezelési, vizsgálati, címkézési, beszállítói lánc kezelési, képzési és egyéb követelmények vonatkoznak. FSMA műszaki támogatási szolgáltatásaink széles skálája megkönnyíti a megfelelőség felé vezető útját.

Tudjon meg többet az FSMA megoldásokról, lépjen velünk kapcsolatba még ma!