Skip to Menu Skip to Search Lépjen velünk kapcsolatba! Hungary Egyéb weboldalak és nyelvek Skip to Content

Az SGS funkcionális élelmiszer-vizsgálata analitikai módszerekkel támogatja a termékről közölt állítások hitelesítését és a funkcionális élelmiszer összetevőinek minősítését.

Az élelmiszer gyártójának és importőrének gondoskodnia kell arról, hogy a „természetes”, „egészséges”, „probiotikus” és ezekhez hasonló, számos egyéb állítás pontos legyen. Az élelmiszerek és az egyéb termékek vizsgálatával tudományos bizonyítékokra alapozva lehet bemutatni a jogszabályi követelmények betartását.

Az egészséggel kapcsolatos állításokat a csomagoláson és a címkén tüntetik fel, hogy így tájékoztassák a fogyasztókat a táplálkozás minőségéről és az étrend-betegség összefüggéseiről. Termékvizsgálati és -analitikai szolgáltatásaink hitelesítik, hogy a feltüntetett – és az egészséges életmód elősegítését célzó termékekkel és energiaitalokkal oly gyakran összefüggésbe hozott – összetevő-mennyiség helytálló és tudományosan igazolt.

Funkcionális élelmiszerek vizsgálatához kapcsolódó szolgáltatások

Az ISO 17025 szabvány szerint akkreditált laboratóriumaink többek között a következő technológiákat alkalmazzák a vizsgálatok elvégzéséhez: nagy hatékonyságú folyadékkromatográfia (HPLC), gázkromatográfia (GC) – és mindkettő további, különféle detektorok igénybevételével, úgy mint tömegspektrométer (MS és MS/MS) és természetesen hagyományos tápanyag-analitika.

  • Összes polifenol
  • Összes procyanidin
  • Összes bioflavonoid
  • Karotinok
  • Fenolos savak
  • Katechinok
  • Szerves savak
  • Flavonoidok
  • Izoflavonok
  • Nukleozidok és nukleotidok
  • Szterinek
  • Aminosavak
  • Zsírsavak, ideértve többek között az omega zsírsavakat is
  • Vitaminok
  • Tápértékadatlap
  • Lactobaktériumok

Szabályozási követelmények

Az egészséggel kapcsolatos állítások élelmiszerterméken való feltüntetését az Egyesült Államokban, Kanadában, az Európai Unióban, Japánban és Kínában szabályozzák. Az új funkcionális élelmiszertermék fejlesztése során már a kezdetektől fogva figyelembe kell venni a célpiacot és az ott hatályos követelményeket.

Funkcionális élelmiszer elemzéséhez vegye igénybe globális szakértelmünket és az ISO 17025 szabvány szerint akkreditált laboratóriumaink hálózatát!